Εννοείται πως είναι σεβαστές όλες οι απόψεις και είναι όμορφο να ανταλλάσουμε γνώμες και ιδέες, εξάλλου και η αντιπαράθεση είναι μέσα στο παιχνίδι κ αυτό το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον, τουλάχιστον για εμένα :)
Παρόλα αυτά έχω τις ενστάσεις μου..Όταν πχ ταξιδεύεις στην Ευρώπη και έχεις άπειρες επιλογές στην "επόμενη γωνία", είτε για επισκευή, είτε για αγορά νέας συσκευής, πακέτα χρήσης δεδομένων κλπ κλπ τότε δεν αγχώνεσαι καν. Όταν η σήμανση είναι εξαιρετικά καλή...τόσο όπου αν χαθώ τότε θα πρέπει να αναθεωρήσω για το αν θα πρέπει να λέγομαι μοτοσυκλετιστής ή όχι.
Τι γίνεται όμως όταν ξεφεύγεις λίγο από τα συνηθισμένα? Όταν πας κάπου πιο μακριά, όταν φύγεις για 1, για 2, ή για 3 μήνες ταξίδι όπου δεν έχεις πάντα την επιλογή της αντικατάστασης ή της επισκευής, όπου οι συνθήκες είναι πραγματικά αντίξοες, θες από σκόνη, θες από κρύο, θες από βροχή, θες από ζέστη. Εκεί το τηλέφωνο είναι πραγματικά πολύτιμο. Τι θα κάνω αν μου σπάσει η οθόνη ή το χάσω? Αυτομάτως μένω χωρίς τηλέφωνο, χωρίς emails, χωρίς internet, χωρίς gps και χωρίς κάμερα...ταυτόχρονα!!!! Το GPS έχει μόνο μία δουλειά να κάνει, ειναι μονίμως τοποθετημένο στη μηχανή κ έτσι έχεις λιγότερες πιθανότητες να πάθει κάτι, και αν συμβεί, έχω την εφεδρική λύση του τηλεφώνου.
Πρόσφατα συνειδητοποίησα πως το Zumo XT που για καιρό χλεύαζα δεν εχει να ζηλέψει τίποτα από ένα σύγχρονο τηλέφωνο. Είναι ακριβές, update δεν κάνεις κάθε βδομάδα και δεν κοστίζει ουτε το 1/3 απο ότι ένα σύγχρονο iPhone.
Long story short για μένα το τηλέφωνο είναι η εύκολη λύση. Ειδικά σε μεγαλουπόλεις, όπως αυτη που ζω!