AKRAPOVIC full exhaust system για 1250 gs adventure

Περιοχή
Μεσσηνία
Καλησπέρα σύντροχοι, είμαι σε έντονες σκέψεις για τοποθέτηση Acrapovic ολόσωμη , έχει βάλει κάποιος να μας πει γνώμες?

kostas

Well-Known Member
Περιοχή
Ορεστιάδα
Μοτοσυκλέτα
R1200GS
Vespa lx
Ανταποδοτικά σε επιδόσεις οι λαιμοί έχει ακουστεί πως δεν αξίζουν γιατί προφανώς θέλει επιπλέον δουλειά (προγραμμα).

Το τελικό αξίζει σίγουρα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

takis ninja

Well-Known Member
Περιοχή
Mελίσσια
Μοτοσυκλέτα
GS1200LC 14 Adv
GS-1200R 09 Adv
zx 1100 ninja
XRV 650 africa Twin HRC
GSXR 1100
GPz 900 R ninja
GPz 550 καρχαριας
MBX 50
Για να γίνει δουλειά θελει αλλαγη από τους λαιμους κάποιο φιλτρακι και προγράμμα
.Αλλιώς αν αλλάξεις τελικό μονο ήχο και εμφάνιση..τίποτε άλλο..

Περιοχή
Μεσσηνία
Καλημερα, αυτα που ανακοινωνει η akrapovic χωρις προγραμμα για ...

- Για το τελικο επισης χωρις εξτρα προγραμμα στην ecu...

Slip-On Line (Titanium)​

S-B12SO23-HAAT​

• power+2.6 kWat 7400 rpm
  • torque+5.0 Nmat 5900 rpm
- Για τους λαιμους με καταλυτη...
  • power+1.7 kWat 7850 rpm
  • torque+4.6 Nmat 2550 rpm
  • weight-1.0 kg
Λαιμοί τιτανίου όπου προσφέρουν μια αναβάθμιση σε ένα πλήρες σύστημα εξάτμισης όταν χρησιμοποιούνται με το τελικά Akrapovic (Κωδικός: S-B12SO23-HAAT & S-B12SO23-HAABL).Διαθετει ενσωματωμένο καταλυτικη με εγκριση τύπου EC / ECE.
Διαθέτει βαλβίδα εξαγωγής για βελτιωμένη οδηγική συμπεριφορά σε χαμηλότερες στροφές.

Αυτα που ανακοινωνει η akrapovic με προγραμμα για τους λαιμους χωρις καταλυτη, συνιστάται η επαναχαρτογραφηση του ECU ...

• power+2.6 kWat 7350 rpm
  • torque+6.7 Nmat 2650 rpm
  • weight-2.4 kg
***Κατά την εγκατάσταση των προαιρετικών λαιμών (κωδικός: E-B12E4), συνιστάται η επαναχαρτογραφηση του ECU, προκειμένου να αποφευχθεί το προειδοποιητικό σήμα "check engine light" και να επιτευχθεί βελτιστοποιημένη απόδοση και απόκριση του γκαζιού.

*Το προϊόν αυτό δεν ΠΛΗΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ στο δρόμο.

Η δικη μου κατευθυνση ειναι στους λαιμους με καταλυτη e-b12h1t , στο τελικο s-b12s023-haat και σε ενα φιλτρο dna πιο ελευθερο , ολα αυτα χωρις προγραμμα καθως ειναι αρκετα καινουριο το μοντελο και απο μια ερευνα που εκανα δεν το προγραμματιζουν εδωστην Ελλαδα. Αλλωστε ειμαι και εντος εγγυησης οποτε δε θα το πειραξω.

Τελευταία επεξεργασία:

omega

Active Member
Περιοχή
Πρέβεζα
Μοτοσυκλέτα
R1150GS Σαλίγκαρος edition
Να δώσεις 1???€ για "τρίχες" που θα θέλουν κι άλλα € για να δουλέψουν σωστά δεν το βλέπω να αξίζει.Με το δικό μου μυαλό και τη δική μου τσέπη..

Περιοχή
Μεσσηνία
Να δώσεις 1???€ για "τρίχες" που θα θέλουν κι άλλα € για να δουλέψουν σωστά δεν το βλέπω να αξίζει.Με το δικό μου μυαλό και τη δική μου τσέπη.. Δεν αξιζε σιγουρα σε σχεση με αυτα που παιρνεις, απλα εχεις κανει μαι αισθητικη αλλαγη ανανεωσηςdirt bikeκαι ηχητικη... Αλλα δεν προλαβα το black friday, οποτε με βλεπω για αργοτερα να τα βαζω. show teeth

Nec

New Member
Περιοχή
Ag.Marina koropi
Μοτοσυκλέτα
R 1200 GSA
Είχα βάλει akrapovic bmw τελικό και λαιμούς χωρίς καταλύτη στο 1200 GSA του 2018 αν ειναι της bmw δεν θέλει προγραμμα και γενικά τα βάζεις και δουλεύει, διαφορά στην απόδοση πολύ μεγάλη, εξαφανίστηκε η τρύπα στη ροπή στις 5.500 σαλ.και ανεβάζε πολύ πιο γρήγορα, επίσης η θερμοκρασία δούλευε 3-4 βαθμούς χαμηλότερα.
Ο θόρυβος απλα ειναι πολύ έντονος, μετά απο ταξίδι που γύρισα με πονοκέφαλο αφαίρεσα τους λαιμούς και έμεινε το τελικό, η απόδοση επανηλθε όπως ήταν με την εργοστασιακή.
Συμπερασματικά αν βάλεις μόνο τελικό ειναι θέμα εμφάνισης και πιο γεμάτου ήχου σε απόδοση τίποτα ακόμα και με φιλτρο KN που έβαλα.

Lone Rider

Active Member
Περιοχή
Αλεξανδρούπολη
Λαιμοι akrapovic χωρίς καταλυτη οχι μονο δεν δίνουν τιποτε αλλά σε βάζουν σε μπελάδες. Μόνο λαιμοι με καταλυτη akrapovic, αισθητήρες l ,κλαπετο εξατμισης και τελικό akrapovic για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Σημείωση:στα 21 μοντέλα από Νοεμβρίου 20 και μετα δουλεύει μόνο η νέα akrapovic bmw. Euro 5 (1560€)

Nec

New Member
Περιοχή
Ag.Marina koropi
Μοτοσυκλέτα
R 1200 GSA
Λαιμοι akrapovic χωρίς καταλυτη οχι μονο δεν δίνουν τιποτε αλλά σε βάζουν σε μπελάδες. Μόνο λαιμοι με καταλυτη akrapovic, αισθητήρες l ,κλαπετο εξατμισης και τελικό akrapovic για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Σημείωση:στα 21 μοντέλα από Νοεμβρίου 20 και μετα δουλεύει μόνο η νέα akrapovic bmw. Euro 5 (1560€)
Αυτά που γράφω αναφορικά με τους λαιμούς τα γράφω απο ίδια εμπειρία !!! Και στην ιστίοσελίδα της acrapovik πραγματική διαφορά σε ιπποδύναμη και ροπή φαίνεται μόνο με το πλήρες σετ, αναφορικά με τους μπελάδες να σημειώσω ότι τοποθετήθηκαν απο εξουσιοδοτημένο BMW service.
Αυτά για τους τύπους ....

Lone Rider

Active Member
Περιοχή
Αλεξανδρούπολη
Αυτά που γράφω αναφορικά με τους λαιμούς τα γράφω απο ίδια εμπειρία !!! Και στην ιστίοσελίδα της acrapovik πραγματική διαφορά σε ιπποδύναμη και ροπή φαίνεται μόνο με το πλήρες σετ, αναφορικά με τους μπελάδες να σημειώσω ότι τοποθετήθηκαν απο εξουσιοδοτημένο BMW service.
Αυτά για τους τύπους ....
Η ίδια η akrapovic συνιστά επαναπρογραμματισμο για αποφυγή προβλημάτων σε τοποθέτηση λαιμων χωρίς καταλυτη, αισθητήρες. Ποια αντιπροσωπεία είναι αυτή;;Γιατί εγώ και vagianeli και motion n style που ειχα ρωτήσει δεν το συνιστούσαν.Eπισης 2-3 άτομα(μπορώ να σου δώσω και στοιχεία τους )είχαν σοβαρά προβλήματα (η μηχανη δεν ανεβάζει πανω απο 180 τελική ,δυσλειτουργιες σε διαχείριση καυσίμου, μονιμα check engine λαμπάκι ),.Επίσης έχει γίνει δυναμομετρηση πριν και μετα;;Γιαυτο η akrapovic πλεον δίνει το σετ καταλυτη akrapovic, κλαπετο akrapovic και νέους λαιμους.ΥΓ το ότι μέχρι τώρα δεν έχει κάποιο θέμα η μηχανη με λαιμους χωρίς καταλυτη, δεν σημαίνει και ότι δεν είναι πιθανό στο μελλον να μην παρουσιάσει. Επίσης η εγγύηση με την αφαίρεση καταλυτη ισχύει;;;από όσο ξέρω οχι .Αυτά για τους τύπους

Lone Rider

Active Member
Περιοχή
Αλεξανδρούπολη
Mε καταλυτη κλαπετο και χωρίς αυτά.Επειδη ανέφερες ότι δεν θέλει προγραμματισμό και το γράφει η akrapovic. Δεν υπάρχει επίσημος αναπρογραμματισμος σε 1200-1250 lc από την bmw εγκεκριμένος.Οι δε λαιμοι άνευ καταλυτη βγήκαν για αυτούς που θέλουν να πειραματίστουν.Να σημείωσω ότι οι γνωστοί που το δοκιμάσανε καταλήξανε στην bmw για να λύσει τα προβλήματα που βγήκανε.Η δε akrapovic μέτα από αιτήματα και παράπονα για την αφαίρεση καταλυτη, παρουσίασε εδώ και 1 χρ το σετ με καταλυτη, κλαπετο που δουλεύει είτε με μαμα εξατμιση είτε με akrapovic euro 4-euro 5

Attachments

• Screenshot_20210819-095623_Chrome.jpg
    Screenshot_20210819-095623_Chrome.jpg
    131,7 KB · Προβολές: 46
  • Screenshot_20210819-095558_Chrome.jpg
    Screenshot_20210819-095558_Chrome.jpg
    132,2 KB · Προβολές: 44

Lone Rider

Active Member
Περιοχή
Αλεξανδρούπολη
Παρατήρηση :το ότι τοποθετήθηκαν σε bmw δεν σημαίνει κάτι. Από την στιγμή που είναι προσωπική επιλογή του ιδιοκτήτη το συνεργείο θα βάλει στην μηχανή ,ότι επιθυμεί ο πελάτης.Δεν το κάνουν δωρεάν η το συνδυάζουν με το σερβις.Επισης σου παραθέτω συζήτηση με υπεύθυνο τεχνικού τμήματος επίσημης bmw .

Nec

New Member
Περιοχή
Ag.Marina koropi
Μοτοσυκλέτα
R 1200 GSA
Καλημερα για να το ολοκληρώσουμε επειδή ειναι πασιφανές ότι έχεις την άποψη σου και ειναι σεβαστή, οι λαιμοι ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ και στην πρώτη μου ανάρτηση στο post αφαιρέθηκαν μετά το πρώτο ταξίδι γιατί με ενοχλούσε ο θόρυβος.
Αναφορικά με προγραμματισμό το εξουσιοδοτημένο που πηγαίνω και που έκανε την εγκατάσταση ανέφερε ότι αν ειναι BMW έκδοση η akrapovic ακόμα και αν αλλαχθούν και οι λαιμοί δεν θέλει επαναπρογραμματισμό !!!
τέλος ολα τα παραπάνω βασίζονται σε προσωπικη εμπειρία και γεγονότα, σαφώς και δεν προτρέπω κανέναν να βάλεις λαιμούς χωρίς καταλύτη γιατί δεν ειναι και νόμιμο, τα γεγονότα ανέφερα !!!!
Επίσης τόσο το τελικό όσο και οι ελεύθεροι λαιμοί όταν τουλάχιστον τα έβαλα περιλαμβάνονταν στη επίσημη λίστα αξεσουάρ της BMW !!!!!
Για το σετ λαιμων με καταλύτη δεν έχω άποψη γιατί δεν το έχω χρήσιμοποιησει .....εξουσιοδοτημένο που έγινε η πώληση και εγκατάσταση Βαγιανελης

Τελευταία επεξεργασία:

Lone Rider

Active Member
Περιοχή
Αλεξανδρούπολη
Κάθε άποψη σεβαστή.. 3ερωτησεις :Η δυνομετρηση που παρουσιάζεις από πιο δυναμόμετρο είναι??Της akrapovic επέτρεψε μου να μην την πιστευω (η εταιρεία αναφέρει κέρδος 2 αλογα σε 1200-1250 lc με τελικό και σε δυναμόμετρο dynojet,καθώς και επίσημες δυναμομετρησεις περιοδικών τύπου μηχανης απέδιδε έως και 1 άλογο λιγότερο από μαμα τελικό.Ποιο εξουσιοδοτημένο BMW είναι αυτό που συνιστά χρήση λαιμων με αφαίρεση καταλυτη και κλαπετου,;;;Η αφαίρεση καταλυτη το μόνο που κάνει είναι μείωση βάρους αύξηση ήχου και πτώση συμπίεσης.Επισημο σερβις bmw vagianelis και panagiotopoulos οι παρατηρήσεις. Και τέλος γιατί η akrapovic αφού ήταν τόσο καλά δουλεμένο το σύστημα χωρίς καταλυτη το κατάργησε εδώ και 1,5χρ(ότι υπάρχει στην αγορά είναι στοκ για μοντέλα 1200 lc)ΚΑΙ ανέπτυξε ολόσωμη με καταλυτη κλαπετο, και νέες θέσεις αισθητήρων λ??Ελεύθερη αγορά, προσωπικό όχημα του καθενός, να πειραματιστει .ΥΓ με την αφαίρεση καταλυτη τι λέει η bmw για την εγγύηση;;

Nec

New Member
Περιοχή
Ag.Marina koropi
Μοτοσυκλέτα
R 1200 GSA
Αγαπητέ φίλε ,το εξουσιοδοτημενο το ανέφερα Βαγιανελης για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να πω κάτι άλλο ..... Καλημερα

Lone Rider

Active Member
Περιοχή
Αλεξανδρούπολη
Αγαπητέ φίλε ,το εξουσιοδοτημενο το ανέφερα Βαγιανελης για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να πω κάτι άλλο ..... Καλημερα
Μάλλον η τοποθέτηση όταν έγινε ήταν αρκετά παλιότερα 1-2 χρ και δεν "γνώριζαν" τα πρόβληματα που παρουσιάζει η αφαίρεση καταλυτη, και τα πρόβληματα που τους παρουσιάστηκαν από πελάτες..Εδω και 1χρ έχει καταργηθεί το σετ χωρίς καταλυτη. Αυτά γία το θέμα αντιπροσωπείας.Για το θέμα δυναμομετρησης δεν μου απάντησες που και σε πιο δυναμόμετρο είδες αυτά τα άλογα στον τροχο αύξηση. Επίσης για το θέμα εγγυησης;;;επειδή οι απόψεις μας ειναι δημόσιες και πιθανόν να επηρεάζουν άλλους στην διαμόρφωση άποψης, εγώ δηλώνω επίσημα ότι λαιμοι χωρίς καταλυτη δεν δουλεύουν σε lc !!!Νίκος Σπανός επίσημο τεχνικό σεμινάριο 2017 -2018 που παρακολούθησα.Μονο τελικό ποιοτικο για βελτίωση ήχου και λίγο ροπης μεσαίες (για 1200 lc )γιατί τα1250 δεν έχουν τέτοια ανάγκη πλεον ΚΑΙ φιλτρο DNA stage 1 Οτιδήποτε άλλο δεν πειραζεις βιδα.Επισημα λόγια του παραπάνω στο τεχνικό σεμινάριο.Οσο για το αν η akrapovic είναι bmw edition τότε με λαιμους χωρίς καταλυτη δεν χρειάζεται κάτι, επέτρεψε μου να μην το δεχτώ, πιστέψω, παρτο όπως θέλεις γιατί απλά την δεισλειτουργια την προκαλεί η αφαίρεση καταλυτη, η μη σωστή ανάγνωση μείγματος, η κατάργηση βαλβίδας κλαπετου άρα και η σωστή ρύθμιση της εξαγωγής των καυσαερίων με αποτέλεσμα πτώση συμπίεσης χαμηλά, μεσαία,στέγνωμα ψηλά, ασύμμετρο δούλεμα βαλβίδων λογω καυσίμου.Για κάποιον που θέλει "κακη"αυξηση ήχου, ζημιά στα διαφράγματα της akrapovic από το καυσιμο ,αύξηση κατανάλωσης, και μείωση βάρους 2-3 κιλών τότε φυσικά δικαίωμα του να βάλει σετ άνευ καταλυτη. Κλείνω το θέμα εδώ και θα σημειώσω ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να πειραματιστει όπως θέλει

advguy

Well-Known Member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
1200LcA
Μάλλον η τοποθέτηση όταν έγινε ήταν αρκετά παλιότερα 1-2 χρ και δεν "γνώριζαν" τα πρόβληματα που παρουσιάζει η αφαίρεση καταλυτη, και τα πρόβληματα που τους παρουσιάστηκαν από πελάτες..Εδω και 1χρ έχει καταργηθεί το σετ χωρίς καταλυτη. Αυτά γία το θέμα αντιπροσωπείας.Για το θέμα δυναμομετρησης δεν μου απάντησες που και σε πιο δυναμόμετρο είδες αυτά τα άλογα στον τροχο αύξηση. Επίσης για το θέμα εγγυησης;;;επειδή οι απόψεις μας ειναι δημόσιες και πιθανόν να επηρεάζουν άλλους στην διαμόρφωση άποψης, εγώ δηλώνω επίσημα ότι λαιμοι χωρίς καταλυτη δεν δουλεύουν σε lc !!!Νίκος Σπανός επίσημο τεχνικό σεμινάριο 2017 -2018 που παρακολούθησα.Μονο τελικό ποιοτικο για βελτίωση ήχου και λίγο ροπης μεσαίες (για 1200 lc )γιατί τα1250 δεν έχουν τέτοια ανάγκη πλεον ΚΑΙ φιλτρο DNA stage 1 Οτιδήποτε άλλο δεν πειραζεις βιδα.Επισημα λόγια του παραπάνω στο τεχνικό σεμινάριο.Οσο για το αν η akrapovic είναι bmw edition τότε με λαιμους χωρίς καταλυτη δεν χρειάζεται κάτι, επέτρεψε μου να μην το δεχτώ, πιστέψω, παρτο όπως θέλεις γιατί απλά την δεισλειτουργια την προκαλεί η αφαίρεση καταλυτη, η μη σωστή ανάγνωση μείγματος, η κατάργηση βαλβίδας κλαπετου άρα και η σωστή ρύθμιση της εξαγωγής των καυσαερίων με αποτέλεσμα πτώση συμπίεσης χαμηλά, μεσαία,στέγνωμα ψηλά, ασύμμετρο δούλεμα βαλβίδων λογω καυσίμου.Για κάποιον που θέλει "κακη"αυξηση ήχου, ζημιά στα διαφράγματα της akrapovic από το καυσιμο ,αύξηση κατανάλωσης, και μείωση βάρους 2-3 κιλών τότε φυσικά δικαίωμα του να βάλει σετ άνευ καταλυτη. Κλείνω το θέμα εδώ και θα σημειώσω ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να πειραματιστει όπως θέλει

Καλημέρα στην παρέα

Κάνω μια ανασκαφή σε αυτό το παλιό θέμα κ ήθελα να ρωτήσω αν δεν κάνω λάθος πως για τα μοντέλα του 1250 ‘19-‘22 η ακραποβιτς βγάζει λαιμούς χωρίς καταλύτη αλλά με κλαπετο
κάτι που δεν υπήρχε στους αντίστοιχους λαιμούς για το 1200.
Θα ήθελα να μάθω την γνώμη σου πάνω σε αυτό (εάν δεν είμαι λάθος) θα υπάρχουν αντίστοιχα αποτελέσματα ή καλύτερα στην λειτουργία της μηχανής με λαιμούς χωρίς καταλύτη αλλά με το κλαπετο

Lone Rider

Active Member
Περιοχή
Αλεξανδρούπολη
Κλαπετο υπήρχε πάντα. Ο καταλύτης εδεν υπήρχε. Το Κλαπετο δεν έχει σχέση με μείγμα, καυσαέρια και αισθητήρες. Η akrapovic επειδή είδε ότι ΔΕΝ δουλεύει το σύστημα, και συνιστούσε επαναπρογραμματισμο!!!έβγαλε πλεον νέο σύστημα με ενσωματωμένο καταλύτη δικό της με μικρότερα διαφράγματα που καλύπτει euro 5 προδιαγραφές αλλά και δεν μπερδευει τους αισθητήρες με αποτέλεσμα συνεχής βλάβες σε μείγμα καυσιμο και δυσλειτουργιες κινητήρα.