Τεχνική διορθωτική ενέργεια σε άξονα

sn1per

Active Member
Περιοχή
Αθηνα
Η μαγκιά δεν είναι να κάνουν τρύπα για να φεύγουν τα νερά αλλά να κάνουν όμορφες δουλειές ώστε να μην μπαίνει καθόλου νερό.

Τα υπόλοιπα είναι, μια τρύπα στο νερό από την κυραBMW
Μαγκιά θα ήταν όλο το συστημα μετάδοσης να ήταν από ανοξείδωτο ατσάλι. ώστε να μην παίρνει χαμπάρι τίποτα.

scarab1987

Active Member
Περιοχή
Ξυλόκαστρο
Μαγκιά θα ήταν όλο το συστημα μετάδοσης να ήταν από ανοξείδωτο ατσάλι. ώστε να μην παίρνει χαμπάρι τίποτα.
Θα έχανε την μηχανική αντοχή του αν ήταν ανοξειδωτο. Ειδικά στο σημείο του καρε λογω του οτι το ανοξειδωτο δεν μπορεί να "βαφτεί", δηλαδή να γίνει θερμική επεξεργασία. Οπότε το σκέτο ατσάλι ειναι μονόδρομος για όλους τους άξονες μετάδοσης. Αυτο που μπορεί να γίνει ειναι βαφτεί όλος ο άξονας με κεραμική βαφη και ο σταυρός να έχει γρασαδορους για να μην παθαίνει τίποτα.

stavroulis

Well-Known Member
Εμείς που δεν έχουν το 1250 αλλα τα αλλά τα παλιακά του 18 μονδελα μας γράφουν κανονικά;

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

jliordos

Well-Known Member
Περιοχή
Πόλη του φραπέ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA TRIPLE BLACK
Εμείς που δεν έχουν το 1250 αλλα τα αλλά τα παλιακά του 18 μονδελα μας γράφουν κανονικά;

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σταύρο πέταξε το ρε φίλε. Πάλιωσε…
χαχαχα

Πέρα από την πλάκα, τα 1250 έγιναν τριμπούρδελο ποιοτικά στον άξονα

Fotis.tzava

Well-Known Member
Περιοχή
Αθηνα
Θα έχανε την μηχανική αντοχή του αν ήταν ανοξειδωτο. Ειδικά στο σημείο του καρε λογω του οτι το ανοξειδωτο δεν μπορεί να "βαφτεί", δηλαδή να γίνει θερμική επεξεργασία. Οπότε το σκέτο ατσάλι ειναι μονόδρομος για όλους τους άξονες μετάδοσης. Αυτο που μπορεί να γίνει ειναι βαφτεί όλος ο άξονας με κεραμική βαφη και ο σταυρός να έχει γρασαδορους για να μην παθαίνει τίποτα.
4B538FD6-1C8D-4C53-87FE-C55B18FCC0A3.jpegΚαλημέρα,
Συμφωνώ!
Εδώ βλέπουμε έναν κολλημένο άξονα φίλου,
Η σκουριά είναι επιφανειακή και το συμπέρασμα που βγαίνει από όλη αυτή την σημαντική «αδυναμία» (εμπειρικά πάντα) έχει να κάνει καθαρά με την στεγανοποίηση και τη συσσώρευση υγρασίας δημιουργώντας το κόλλημα…
Πιο συγκεκριμένα, οτιδήποτε προκαλεί υγρασία (πλυσιματα, κλίμα) σε συνδυασμό με μη συχνή χρήση της μοτο, κάνει τον άξονα ένα σώμα ..

Με καμινετο και υπομονή ο άξονας ξεκολλάει, η bmw δε πρόκειται να το κάνει αυτό.
Η σκουριά δε είναι επιφανειακή και με λίγο αντισκουριακο και σφουγγαράκι φεύγει..
Το πρόβλημα είναι ότι είναι λαθος να έχουμε όλοι μας μια μόνιμη έννοια για την μετάδοση ..

Επιπρόσθετα είναι τυχαίο σε ποιον θα κουμπώσουν Σωστα τη φούσκα με τη κατάλληλη ποσότητα πάστας στεγανοποίησης..

(το μηχανάκι της φωτό έχει 12.000χλμ και είναι μοντέλο του 2017 και όχι 1250)
Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα 1250 αλλά μάλλον όλους όσους το ψάξουν διεξοδικά.

προσωπικά θεωρώ ότι ούτε η «τρύπα» θα βοηθήσει ..πιο πολύ σαν λύση ανάγκης και ψυχολογική υποστήριξη για εμάς
Οτι κατι έκανε και η πενφε γι αυτό το μείζον θέμα…

Ούτε το εξτρα γράσο (πάλι ένα σώμα θα γίνει με την οξείδωση και την «μακα» που δημιουργείται)

Κάποιοι πασαλιβουν όλο τον άξονα που δεν έχει καμία σημασία απλά επιβαρύνεις την φούσκα που με τις τριβές πέφτουν πάνω της τα γράσα,
Αν ήθελε και σε αλλά σημεία πέραν του καρέ θα είχε γρασαδορακια

Είναι συνδυασμός λοιπόν,
Κακής στεγανοποίησης που οφείλεται όχι μόνο κατασκευαστικά αλλά και κατά την αλλαγή φούσκας στις εργασίες συντήρησης.
Ανακυκλωμένου μετάλλου του άξονα (και όχι πρωτογενή όπως ήταν παλιά)

Κλείνοντας τη μακρόσυρτη ανάρτηση μου,
Μάγκες μετά τα πλυσιματα κάντε και καμία βόλτα πριν τη παρκάρετε …
Όπως μου έχει πει και ο πατέρας μου, η μηχανές φτιάχτηκαν για να λερώνονται και όχι να πλένονται..

artemis1806

Active Member
Περιοχή
Ίλιον
Έχει πέσει στην αντίληψή σας η εν λόγω τεχνική διορθωτική ενέργεια?

Αριθμός 0033130000 . Λένε ότι αφορά το πρόβλημα με την συγκέντρωση υγρασίας στον άξονα.

Έλεγχος για Τεχνικές Ενέργειες | BMW Motorrad Hellas (bmw-motorrad.gr)

Το δοκίμασα και εγώ δεν μου έβγαλε κάποια ανάκληση

Στάλθηκε από το M2004J19C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Fotis.tzava

Well-Known Member
Περιοχή
Αθηνα
Το δοκίμασα και εγώ δεν μου έβγαλε κάποια ανάκληση

Δεν θα βγάλει σε κανέναν,
Όπως γράφει και ο τίτλος του άρθρου αφορά διορθωτική ενέργεια που θα πραγματοποιηθεί συνδυαστικά με το service
Αν έβγαζαν τώρα έστω και άτυπη ανάκληση θα γέμιζαν τα συνεργεία και θα μπλόκαρε σε εποχή αιχμής όλο το σύστημα bon-voyage

artemis1806

Active Member
Περιοχή
Ίλιον
Μόλις το τσεκαρα τελικά έχει δίκιο ο κύριος στο βίντεο είναι μια φλατζα και μια λαστιχένια εξοχή πληροφοριακά το μοντέλο το δικό μου είναι Νοεμβρίου 2021. Είναι στα " updates" της επόμενης χρονιάς και αν δεν κάνω λάθος από Σεπτέμβρη κάθε έτους αλλάζει τυχόν πραγματακια.. ας τσεκαρουν και οι υπόλοιποι... Μήπως κάνω λάθος

sn1per

Active Member
Περιοχή
Αθηνα
Μόλις το τσεκαρα τελικά έχει δίκιο ο κύριος στο βίντεο είναι μια φλατζα και μια λαστιχένια εξοχή πληροφοριακά το μοντέλο το δικό μου είναι Νοεμβρίου 2021. Είναι στα " updates" της επόμενης χρονιάς και αν δεν κάνω λάθος από Σεπτέμβρη κάθε έτους αλλάζει τυχόν πραγματακια.. ας τσεκαρουν και οι υπόλοιποι... Μήπως κάνω λάθος

Λογικα αυτο ειναι.

scarab1987

Active Member
Περιοχή
Ξυλόκαστρο

Στις φώτο σου φαίνεται οτι στην άκρη του εχει μια μικρή θυρίδα για να μπορεί να βγαίνει το νερό. Μπορεί να το τσεκάρεις?

Attachments

• Screenshot_20220630-153914_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220630-153914_Samsung Internet.jpg
    76,7 KB · Προβολές: 63

artemis1806

Active Member
Περιοχή
Ίλιον
Στις φώτο σου φαίνεται οτι στην άκρη του εχει μια μικρή θυρίδα για να μπορεί να βγαίνει το νερό. Μπορεί να το τσεκάρεις?
Αυτό το τραβάμε εμείς ή ο μηχανικός μιας στο τόσο ή από μόνο του βγάζει νερό?

sn1per

Active Member
Περιοχή
Αθηνα

Βαλβιδα ειναι ωστε να μην βαζει νερα μονο να βγαζει , οποτε δεν το πειράζεις.

scarab1987

Active Member
Περιοχή
Ξυλόκαστρο

Λογικά εκει που εχω βαλει σημαδι στην φώτο, υπάρχει σχισμή. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις?

artemis1806

Active Member
Περιοχή
Ίλιον
Λογικά εκει που εχω βαλει σημαδι στην φώτο, υπάρχει σχισμή. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις?
Θα το επιβεβαίωσω και θα επανέλθω

artemis1806

Active Member
Περιοχή
Ίλιον
Θα το επιβεβαίωσω και θα επανέλθω

Στην πρώτη φωτογραφία εκεί έχει κάτι τρυπουλες από κει φεύγει το νερό στο πλαστικό που εξέχει δεν διακρίνα σχισμή εκτός εάν έχει μια πολύ μικρή

Τελευταία επεξεργασία:

Προδρομος

Well-Known Member
Περιοχή
ΒΥΡΩΝΑΣ
Μοτοσυκλέτα
R1200GS
Δεν νομιζω να ειναι βαλβιδα. Μαλλον για ταπα μοιαζει.
Αλλα αν οντως ειναι ταπα, τοτε μπορει να ειναι καλυτερα να αφαιρεθει τελειως.

scarab1987

Active Member
Περιοχή
Ξυλόκαστρο
Δεν νομιζω να ειναι βαλβιδα. Μαλλον για ταπα μοιαζει.
Αλλα αν οντως ειναι ταπα, τοτε μπορει να ειναι καλυτερα να αφαιρεθει τελειως.
Αν αφαιρεθεί, τότε ειναι που δεν θα μείνει τίποτα μέσα..

scarab1987

Active Member
Περιοχή
Ξυλόκαστρο
Μπορω να διαφωνησω.???
Δικαίωμα σου να διαφωνήσεις. Βέβαια όσο περισσότερο έρχεται σε επαφή ένα μέταλλο με το οξυγόνο τόσο μεγαλύτερη οξείδωση θα έχεις. Δηλαδή ειναι σαν να έχεις ενα αβαφο μέταλλο εκτεθειμένο. Τι πιστεύεις οτι θα συμβεί?

Προδρομος

Well-Known Member
Περιοχή
ΒΥΡΩΝΑΣ
Μοτοσυκλέτα
R1200GS
Δικαίωμα σου να διαφωνήσεις. Βέβαια όσο περισσότερο έρχεται σε επαφή ένα μέταλλο με το οξυγόνο τόσο μεγαλύτερη οξείδωση θα έχεις. Δηλαδή ειναι σαν να έχεις ενα αβαφο μέταλλο εκτεθειμένο. Τι πιστεύεις οτι θα συμβεί?
Την τάπα θα την έχει για να την βγάζουμε ώστε να αδειάζει τυχόν νερά που θα υπάρχουν μέσα στο κέλυφος; Και μετά θα την τοποθετούμε πάλι. Άρα η υγρασία θά παραμένει μέσα και θα "δουλεύει". Ενώ αν αφαιρεθεί τελείως το κέλυφος εσωτερικά θα στεγνώνει. Άλλωστε από μια τόσο μικρή τρύπα είναι πολύ δύσκολο να μπει μέσα κάτι. Και στο σημείο που είναι.