Τεχνική διορθωτική ενέργεια σε άξονα

nikolas

New Member
Τελευταία επεξεργασία:

jliordos

Well-Known Member
Περιοχή
Πόλη του φραπέ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA TRIPLE BLACK
Καινούργιο κομμάτι είναι αυτό και αν ισχύει για την Ελλάδα θα το μάθουμε σύντομα.

Τελευταία επεξεργασία:

mdoctor

Well-Known Member
Περιοχή
kilkis
Μοτοσυκλέτα
GS 1250 ADV rallye
R 45 '78
Ισχύει θα κάνουν ανάκληση

Στάλθηκε από το SM-G991B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

mdoctor

Well-Known Member
Περιοχή
kilkis
Μοτοσυκλέτα
GS 1250 ADV rallye
R 45 '78
Όποιος πάει για service θα του το κάνουν αργά ή γρήγορα .Έχουν δώσει χιλιάδες ευρώ για άξονες.

Grigoris GS

Well-Known Member
Περιοχή
patras
Μοτοσυκλέτα
R 1250 GS ADVE LC
Το παραπάνω βίντεο εξηγεί ότι η BMW αποφάσισε να δώσει λύση στο πρόβλημα με τους σκουριασμενους άξονες για τα 1250 GS παραγωγής μέχρι και Δεκέμβριο του 2021.Στα μοντέλα του 2022 έχει ήδη κάνει την μετατροπή. Το τι κάνει πλέον λοιπόν είναι να κάνει μια μικρή τρύπα στο κάτω μέρος του άξονα και να τοποθετεί μια λαστιχένια βαλβίδα η οποία βοηθάει στην αποροη οποίας διποτε υγρασίας ή ποσότητας νερού έχει εγκλωβιστει μέσα στον κούφιο άξονα. Δεν θα γίνει ανάκληση όπως λέει ο τύπος απλά υπάρχει η οδηγία με το συγκεκριμένο νούμερο και όποιος κάτοχος 1250 πάει για προγραμματισμένο σερβις θα του γίνεται και η μοντα στο κάτω μέρους του άξονα.
Κλείνοντας βέβαια λέει ότι ο δικός του ντίλερ του είπε ότι δεν έχει παραλάβει ακόμα τα κατάλληλα εργαλεία από την μαμά BMW για να κάνει την όλη μετατροπή. Εν αναμονή λοιπόν και βλέπουμε.

Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

kostas

Well-Known Member
Περιοχή
Ορεστιάδα
Μοτοσυκλέτα
R1200GS
Vespa lx
Εγώ έχω ακούσει πως σύντομα θα βγει νέα αναβαθμισμένη - στεγανή φυσούνα και πως θα γίνει ανάκληση.

Τώρα για το βίντεο δεν είναι από επίσημο λογαριασμό της BMW , θα το πάρω ως συμβουλή-πατέντα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έκανα κάτι τέτοιο χωρίς συγκατάθεση από το επίσημο συνεργείο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

nikolas

New Member
Ισχύει θα κάνουν ανάκληση

Σου βγάζει το vin σου στο site της bmw?
Εμένα το vin λέει ότι δεν είμαι σε ανάκληση.
Και εμένα το ίδιο.. ας μας απαντήσει κάποιος με 1250

nikolas

New Member
Εγώ έχω ακούσει πως σύντομα θα βγει νέα αναβαθμισμένη - στεγανή φυσούνα και πως θα γίνει ανάκληση.

Τώρα για το βίντεο δεν είναι από επίσημο λογαριασμό της BMW , θα το πάρω ως συμβουλή-πατέντα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έκανα κάτι τέτοιο χωρίς συγκατάθεση από το επίσημο συνεργείο.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Το βίντεο αναφέρει ότι η εν λόγω εργασία γίνεται από συνεργείο και όχι σαν προτροπή για πατέντα από τον κάθε ένα μας ξεχωριστά.
Επίσης διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για ανάκληση, αλλά για τεχνική (διορθωτική) εργασία

mdoctor

Well-Known Member
Περιοχή
kilkis
Μοτοσυκλέτα
GS 1250 ADV rallye
R 45 '78
Εχθές έκανα το service τον 10.000χλμ. Όταν θα είναι έτοιμη στην bmw για την συγκεκριμένη μετατροπή
θα μας ενημερώσουν. Πρόκειται για μετατροπή από την αντιπροσωπία .Τρύπα στο κάτω μέρος του άξονα με αντεπίστροφο όπως το φίλτροκουτί.Και μια μετατροπή στην φούσκα. Αυτά. Ίδωμεν.

mdoctor

Well-Known Member
Περιοχή
kilkis
Μοτοσυκλέτα
GS 1250 ADV rallye
R 45 '78
Το παραπάνω βίντεο εξηγεί ότι η BMW αποφάσισε να δώσει λύση στο πρόβλημα με τους σκουριασμενους άξονες για τα 1250 GS παραγωγής μέχρι και Δεκέμβριο του 2021.Στα μοντέλα του 2022 έχει ήδη κάνει την μετατροπή. Το τι κάνει πλέον λοιπόν είναι να κάνει μια μικρή τρύπα στο κάτω μέρος του άξονα και να τοποθετεί μια λαστιχένια βαλβίδα η οποία βοηθάει στην αποροη οποίας διποτε υγρασίας ή ποσότητας νερού έχει εγκλωβιστει μέσα στον κούφιο άξονα. Δεν θα γίνει ανάκληση όπως λέει ο τύπος απλά υπάρχει η οδηγία με το συγκεκριμένο νούμερο και όποιος κάτοχος 1250 πάει για προγραμματισμένο σερβις θα του γίνεται και η μοντα στο κάτω μέρους του άξονα.
Κλείνοντας βέβαια λέει ότι ο δικός του ντίλερ του είπε ότι δεν έχει παραλάβει ακόμα τα κατάλληλα εργαλεία από την μαμά BMW για να κάνει την όλη μετατροπή. Εν αναμονή λοιπόν και βλέπουμε.

Σωστός αυτά ακριβώς.

scarab1987

Active Member
Περιοχή
Ξυλόκαστρο
Εχθές έκανα το service τον 10.000χλμ. Όταν θα είναι έτοιμη στην bmw για την συγκεκριμένη μετατροπή
θα μας ενημερώσουν. Πρόκειται για μετατροπή από την αντιπροσωπία .Τρύπα στο κάτω μέρος του άξονα με αντεπίστροφο όπως το φίλτροκουτί.Και μια μετατροπή στην φούσκα. Αυτά. Ίδωμεν.

Οταν λες μετατροπή στην φούσκα, τι εννοείς?

mdoctor

Well-Known Member
Περιοχή
kilkis
Μοτοσυκλέτα
GS 1250 ADV rallye
R 45 '78
Οταν λες μετατροπή στην φούσκα, τι εννοείς?
Δεν γνωρίζω τι ακριβώς μετατροπή θα κάνουν .

sn1per

Active Member
Περιοχή
Αθηνα
Καποιοι το εχουν κανει ηδη μονοι τους, εδω και καιρο κυκλοφορουν βιντεο στο youtube.Κανουν μια τρυπα στο κατω μερος του σωληνα που εχει μεσα τον αξονα για να στραγγιζουν τα νερα και οι υγρασιες στο βιντεο εδω λεει οτι στο συνεργειο θα βαζουν και μια λαστιχενια βαλβίδα.

jliordos

Well-Known Member
Περιοχή
Πόλη του φραπέ
Μοτοσυκλέτα
Η μαγκιά δεν είναι να κάνουν τρύπα για να φεύγουν τα νερά αλλά να κάνουν όμορφες δουλειές ώστε να μην μπαίνει καθόλου νερό.

Τα υπόλοιπα είναι, μια τρύπα στο νερό από την κυραBMW

artemis1806

Active Member
Περιοχή
Ίλιον

Η μετατροπή έχει γίνει στα μοντέλα από τον Σεπτέμβρη του 2021 όπου η bmw αλλάζει τυχόν πραγματακια πχ φρένα brembo ή αυστηρά από Δεκεμβρη 2021? Μικρή σημασία θα μου πείς

Στάλθηκε από το M2004J19C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

nikolas

New Member
Τελικά θα μας λύσει την απορια κάποιος με 1250 αν το site της bmw αναφέρει με βάση το vin ότι εκκρεμεί τεχνική εργασία ;

scarab1987

Active Member
Περιοχή
Ξυλόκαστρο
Τελικά θα μας λύσει την απορια κάποιος με 1250 αν το site της bmw αναφέρει με βάση το vin ότι εκκρεμεί τεχνική εργασία ;
Αναφέρει οτι δεν εκκρεμεί τίποτα γιατί μάλλον δεν ειναι ακριβως καμπάνια recall. Το πιο πιθανο να συμβαίνει αυτο, ειναι γιατί η bmw δεν παραδέχεται την συγκεκριμένη αδυναμία.

jliordos

Well-Known Member
Περιοχή
Πόλη του φραπέ
Μοτοσυκλέτα
Εγώ με 1250 με βγάζει οκ