Πρόβλημα οταν ανοίγω το γκάζι...

Περιοχή
Nea Smirni
Update... Ευτυχώς δεν χρειάστηκε επίσκεψη στο συνεργείο. Το πρόβλημα λυθήκε (ελπίζω οχι προσωρινά).

Πως? Φουλαρισμά βενζίνη 100αρα και 3ωρο ταξίδι με πολλά και απότομα ανοίγματα γκαζιού.

sn1per

Active Member
Περιοχή
Αθηνα
7/7 έγινε η επίσκεψη στην αντιπροσωπεία
13/7 ήρθε το ανταλλακτικό
Έχει ήδη τοποθετηθεί στο δικό μου R1250Gs
Και αφορά δικη μου προσωπική εμπειρία
Η φράση off the record συνδέεται με το γεγονος ότι έχει ξεκινήσει καμπάνια αλλά όχι επίσημα προς το παρόν (τους λόγους δεν τους γνωρίζω)
Τα έχω προαναφερει όλα και παραπάνω.

Εσυ Ζήση ακούς κάτι στον αριστερο κύλινδρο στη μηχανή σου;
Μοντελο του 22 εχεις ?

scarab1987

Active Member
Περιοχή
Ξυλόκαστρο
Update... Ευτυχώς δεν χρειάστηκε επίσκεψη στο συνεργείο. Το πρόβλημα λυθήκε (ελπίζω οχι προσωρινά).

Πως? Φουλαρισμά βενζίνη 100αρα και 3ωρο ταξίδι με πολλά και απότομα ανοίγματα γκαζιού.
Έχεις οδηγήσει με απλη βενζίνη ή είσαι ακόμα με 100σταρα?

Περιοχή
Nea Smirni
Οταν βάλεις απλη δωσε μας ενα update σε παρακαλώ. Λογικά θα έχεις πάλι τον θόρυβο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που βάζω 100αρα. Απλά είναι η πρώτη φορά μετά από κάμποσους μήνες που έκανα αρκετά χλμ εκτός Αθηνών.

Και πριν κανένα μήνα έβαζα συνεχώς 100αρα αλλά διαφορά δεν είδα. Επειδή προφανώς κυκλοφορούσα μέσα στην Αθήνα με χαμηλές ταχύτητες.

scarab1987

Active Member
Περιοχή
Ξυλόκαστρο
Δεν είναι η πρώτη φορά που βάζω 100αρα. Απλά είναι η πρώτη φορά μετά από κάμποσους μήνες που έκανα αρκετά χλμ εκτός Αθηνών.

Και πριν κανένα μήνα έβαζα συνεχώς 100αρα αλλά διαφορά δεν είδα. Επειδή προφανώς κυκλοφορούσα μέσα στην Αθήνα με χαμηλές ταχύτητες.
Λιγο δύσκολο πάντως να αλλάξει κάτι είτε είσαι εθνική είτε όχι.

scarab1987

Active Member
Περιοχή
Ξυλόκαστρο
Αρα τι λες???? Δεν το καταλαβαίνω....

Οτι τι?
Λεω οτι πολυ πιθανον απλα να μην είχες προσέξει αν το έκανε τις προηγούμενες φορές με την κατοστάρα. Απο μηχανολογικης άποψης δεν στέκει τωρα που πήγες εθνική να έχει διαφορά με πριν που οδηγούσες στην πόλη, οσον αφορα τον θόρυβο του κινητήρα πάντα. Ο ήχος γενικά ειναι πολυ πιο έντονος στο dynamic ενώ στους άλλους χάρτες σχεδόν εξαλείφεται.

Περιοχή
Nea Smirni
Για ενα μηνα έβαζα 100αρα για να δω αν έφταιγε το καύσιμο. Οπότε αυτό που λες δεν παίζει. Πως να μην το πρόσεχα αφού γι αυτό τον λόγο άλλαξα ποιότητα καυσίμου. Για να δω αν χτυπαει πυράκια. Και χτυπούσε....

Τώρα αν πάλι δεν σε κάλυψα, πετάξου μια Αθήνα να την πας μια βόλτα για να πεισθείς...

Αν το οτι σταμάτησε να χτυπάει πυράκια οφείλεται στην 100αρα, στο οτι την δούλεψα σε ψηλές στροφές, στο οτι την πήγα στον παπά Θανάση να της ρίξει ενα καλό ξεμάτιασμα ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Το μόνο που ξέρω είναι οτι πια δεν χτυπάει πυράκια. Αυτό.

scarab1987

Active Member
Περιοχή
Ξυλόκαστρο
Για ενα μηνα έβαζα 100αρα για να δω αν έφταιγε το καύσιμο. Οπότε αυτό που λες δεν παίζει. Πως να μην το πρόσεχα αφού γι αυτό τον λόγο άλλαξα ποιότητα καυσίμου. Για να δω αν χτυπαει πυράκια. Και χτυπούσε....

Τώρα αν πάλι δεν σε κάλυψα, πετάξου μια Αθήνα να την πας μια βόλτα για να πεισθείς...

Αν το οτι σταμάτησε να χτυπάει πυράκια οφείλεται στην 100αρα, στο οτι την δούλεψα σε ψηλές στροφές, στο οτι την πήγα στον παπά Θανάση να της ρίξει ενα καλό ξεμάτιασμα ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Το μόνο που ξέρω είναι οτι πια δεν χτυπάει πυράκια. Αυτό.
Εντός και εκτός πόλης δουλεύεις τους ίδιους χάρτες? Ποσα χιλιόμετρα έχει η μοτο?

scarab1987

Active Member
Περιοχή
Ξυλόκαστρο
Έβαλα και εγω 100σταρα eko σήμερα και όντως ο θόρυβος εξαλειφθηκε. Νασο εσυ ολες τις προηγούμενες φορές, όπως και τωρα, έβαλες βενζίνη της ίδιας εταιρίας? Ρωταω γιατί εγωεχω μείνει κυριολεκτικά στον δρόμο 2 φορές με προηγούμενεε μοτο απο v power racing 2 διαφορετικών εταιρικών πρατηρίων. Απο τότε ποτέ πάλι shell..

kf4

Moderator
Μέλος ΔΟ
Περιοχή
Athens
Μοτοσυκλέτα
R1250 GS2019
Καλησπέρα,

Είχα το ίδιο περίπου πρόβλημα μετά τη. Εκδρομή στην Βέροια. Χτύπαγε πιρακια μετά από φουλαρισμα στην γέφυρα στα Σέρβια.
Το πρόβλημα διαπιστώθηκε σε επίσημη αντιπροσωπεία. Έγινε φουλαρισμα αρκετές φορές και με 100 και με απλή και με πολλά και με λίγα χιλιόμετρα.
Τελικά διορθώθηκε μετά από γέμισμα με απλή αλλά σε τελείως άδειο ντεπόζιτο. Πρέπει να είχε μόνο 200ml μέσα.
Από τότε κανένας θόρυβος από πιρακια.

artemis1806

Active Member
Περιοχή
Ίλιον
Έβαλα και εγω 100σταρα eko σήμερα και όντως ο θόρυβος εξαλειφθηκε. Νασο εσυ ολες τις προηγούμενες φορές, όπως και τωρα, έβαλες βενζίνη της ίδιας εταιρίας? Ρωταω γιατί εγωεχω μείνει κυριολεκτικά στον δρόμο 2 φορές με προηγούμενεε μοτο απο v power racing 2 διαφορετικών εταιρικών πρατηρίων. Απο τότε ποτέ πάλι shell..
Μόνο έκο 98 άρα από συγκεκριμένο βενζινάδικο οικογενειακής επιχείρησης από τότε που την παρέλαβα καινούργια μόνο 3-4 φορές έβαλα αλλού δεν έχω ακούσει τίποτα ποτέ

Στάλθηκε από το M2004J19C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

kf4

Moderator
Μέλος ΔΟ
Περιοχή
Athens
Μοτοσυκλέτα
R1250 GS2019
Μόνο έκο 98 άρα από συγκεκριμένο βενζινάδικο οικογενειακής επιχείρησης από τότε που την παρέλαβα καινούργια μόνο 3-4 φορές έβαλα αλλού δεν έχω ακούσει τίποτα ποτέ

Πάντως η επίσημη τοποθέτηση του πολύ γνωστού ιδιοκτήτη του συνεργείου είναι καμία συσχέτιση των βαθμών οκτανίων από τα ελληνικά πρατήρια με την εμφάνιση του φαινομένου πιρακια. Αυτό έχει να κάνει μόνο με νοθευμένα καύσιμα ή υποβαθμισμένα λόγο παλαιότητας.

artemis1806

Active Member
Περιοχή
Ίλιον
Πάντως η επίσημη τοποθέτηση του πολύ γνωστού ιδιοκτήτη του συνεργείου είναι καμία συσχέτιση των βαθμών οκτανίων από τα ελληνικά πρατήρια με την εμφάνιση του φαινομένου πιρακια. Αυτό έχει να κάνει μόνο με νοθευμένα καύσιμα ή υποβαθμισμένα λόγο παλαιότητας.
Εγώ προσωπικά δεν ρισκάρω προσέχω για να έχω υπάρχει πολύ νοθεία έχεις δει τρόμπα v Strom μετά από καθάρισμα θα γίνεται πάλι εξολοκλήρου λάσπη?? Έλα μετά να μου πείς

artemis1806

Active Member
Περιοχή
Ίλιον
Το manual γράφει ότι η μηχανή είναι φτιαγμένη για να δέχεται από 90 έως 95 οκτάνια αν δεν κάνω λάθος οπότε με τις νοθείες στο ελλαδισταν βάζουμε 98 για να υπολογίζουμε ότι θα είναι τουλάχιστον 90-92 έτσι τουλάχιστον λειτουργώ εγώ