Και επειδή βλέπω ότι διαβάζετε φίλοι συνοδοιπόροι το συγκεκριμένο thread, μερικές λεπτομέρειες ακόμα γι' αυτό το κομμάτι του νότου. Σημειωτέον, είναι ιδανικό ταξίδι για ζευγάρια, παρέες κάθε λογής, ακόμα και για μοναχικούς. Ευέλικτο ταξίδι, με κόστος που μπορεί να συμμαζευτεί ανάλογα τη δύναμη της τσέπης του καθενός. Έτσι λίγο για να ξεχαστούμε από όλη αυτή τη μαυρίλα των ημερών. Όσο μπορούμε τελοσπάντων. Καλό κουράγιο σε όσους έχουν ανθρώπους στις περιοχές που έχουν πληγεί.
1. Μπορείς να κάνεις τη διαδρομή από το Μπαρι μέχρι την ακτή του Αμάλφι χωρίς να πληρώσεις ούτε 1 € σε διόδια. Με διαφορά 3 λεπτά καθυστέρηση από την auto στράτα, και σε ποιότητα πλησίον. Επιπλέον είναι τα πιο εύκολα 340 km που έχεις κάνει ποτέ και αυτό γιατί δεν έχει τόσο πυκνή κίνηση. Σε περίπτωση όμως που επιλέξεις την Αττική τους οδό, το κόστος για μοτοσικλέτα είναι 18 ευρώ για να πας από το λιμάνι στην άλλη μεριά των ακτών του Αμαλφι. Άσε που έτσι θα έχεις την ευκαιρία να δεις και το Αλπερομπελο, το κορόιδευα στην σύζυγο αλλά τελικά αξίζει με τα 1000.
2. Το Αμάλφι πέρασες είδες έφυγες τουριστική ατραξιόν και μόνο με ξαπλώστρες των 150 € στον βούρκο και ο ένας πάνω στον άλλον, ενώ το Ποζιτανο... θα θες να κάτσεις μέρες. Ούτε εδώ όμως θα πας για μπάνιο, Ως έλληνας θα γελάς μέχρι εδώ για τις παραλίες. Θα σου πω παρακάτω που αξίζει το χρόνο σου αλλά και το άπλωμα της πετσέτα σου.
3.Το Σαλέρνο είναι το καλύτερο ορμητήριο. Από εκεί όλα είναι δίπλα και προς βορά και προς νότο αλλά και πιο φτηνά για να μείνεις. Επιπλέον είναι ένα πανέμορφο παραλιακό μέρος γεμάτο ζωή. Από το σημείο αυτό μάλιστα, υπάρχουν μικρές, εταιρίες αξιόπιστες, που με 150 το άτομο, σε παίρνουν από εκεί και σε πάνε στο Κάπρι με ότι συνεπάγεται αυτό. (σνακ και ποτό στο σκάφος με μικρό γκρουπ έξι ατόμων και 5 h στάση στο Κάπρι. Ενδιάμεσα μπάνιο σε τέσσερις ιδιαίτερες για αυτούς παραλίες που εκεί πάνε μόνο πλεούμενα). Το ταξιδάκι αυτό θα σε κρατήσει όλη μέρα και για 8 h, θα σε γεμίζει με εμπειρίες γιατί υπάρχει και ξενάγηση εν πλω κλασικά. Το μηχανάκι στο Κάπρι για να το γυρίσεις είναι 40 €. Μην ακούς σαχλαμάρες για λεωφορεία και λοιπά θα σου πιάσουν τον ποπό και θα χάσεις πολύτιμο χρόνο. Μηχανή οδηγείς προχώρα! Έχει τρεις τσιμέντοπαραλίες. Έτσι για να πεις οτι το είδες κι αυτό.
8. Σε όποιον φίλο ταξιδέψει προς τα εκεί του έχω έτοιμο προορισμό για κατάλυμα. Κυριολεκτικά το πιο φιλόξενο ζευγάρι που έχω συναντήσει ποτέ στην μοτοσυκλετιστική μου πορεία. Το ίδιο συμφωνεί και η σύζυγός μου. Αυτό κι αν μετράει

Πέρα από το ότι ήταν τα δωμάτια τεράστια ευρύχωρα πεντακάθαρα, ολοκαίνουργια και λοιπά και λοιπά, το ψυγείο γέμιζε κάθε μέρα με φρέσκα φρούτα, μπύρες, γλυκά, αναψυκτικά. Και για όλα αυτά δεν πληρώσαμε ούτε 1 € μετά από πέντε μέρες καθημερινής κατανάλωσης. Το μόνο που ζήτησε Ο συνονόματος Τζοβάνι, είναι μία καλή κριτική στην booking. Να μην μπω σε λεπτομέρειες για το πρωινό, σε γειτονικό καφέ με τα καλύτερα κρουασάν που έχεις φάει και οχι μονο. Α! Και χωρίς να σε περιορίσει στην κατανάλωση φάε και 10 να αντέξεις, πιες και 40 espresso. Σου είπα ότι κάτω από τα δωμάτια είναι το καλύτερο burgerάδικο του Σαλέρνο?
4. Για κανένα λόγο δεν αφήνουμε την Ματέρα και την Πομπηία έξω από όλα αυτά. Θα χρειαστούν κείμενα για να περιγράψω όσα είδα. Φαντάζομαι το ίδιο θα συμφωνήσουν και κάποιοι/ες από εδώ που έχουν κάνει το ταξίδι. Η Ματερα είναι πολύ κοντά κατά την επιστροφή στον Μπαρι. Και η Πομπηία στα 30 km από το Σαλέρνο.
5. Η διαδρομή από Σαλέρνο μέχρι Ποζιτανο, είναι ίσως η καλύτερη μοτοσυκλετιστική εμπειρία που είχα μέχρι σήμερα στα 45 μου. Για να σε βάλω στις μπότες μου τι θέλω να πω, έχω φτάσει μέχρι το μπαλόνι δύο φορές. Είναι 45 km απόλυτης ηδονής. Κι αν το πετύχεις χωρίς άνεμο με τον ήλιο να χάνεται στην Αδριατική.... Δεν μεταδίδω άλλο. Θέλει πολύ προσοχή ομως. Γιατί έχει πολύ κίνηση και όλοι τρέχουν και θα σε σπρώξουν να το τρέξεις κι εσύ. Πριν ξεκινήσεις λοιπόν διαδρομές τύπου Rossi, να είσαι έμπειρος και να έχεις καλά λάστιχα. Ο συγκεκριμένος δρόμος σηκώνει τον κανιβαλισμό αλλά δε συγχωρεί τα λάθη. Τον διέσχισα τέσσερις φορές, η μία βράδυ που ήταν και η χειρότερη, με τους ιταλούς να τρέχουν χωρίς αύριο στα πιο τυφλά σημεία που μπορείς να φανταστείς. Σαν δρόμος, σκέψου τα λιμανάκια με στεροειδή!!!!
6. Δε χρειάζεται να σου πω για φαγητό και ποτό και λοιπά και λοιπά, υποκειμενικά για όλους. Το μπάνιο σου όμως θα πρέπει να είναι στην ακτογραμμή προς Agropoli. 20 km παραλία σαν να είσαι στο σχοινιά με 20 € το σετ η ομπρέλα. Άπλετος χώρος λογικές τιμές και δεκάδες κάμπινγκ στο μεταξύ. Είναι το μέρος που πάνε ιταλοί για μπάνιο από πολλά μέρη της Ιταλίας. Στο ενδιάμεσο δρόμου και ακτής υπάρχει ένα τεράστιο δάσος. Μικρό σε πλάτος. Αλλά δίνει στο τοπίο τα μέγιστα. Υπόψη: σε καμία περίπτωση δε μιλάμε για παραλίες τύπου Ελλάδας. Έχουμε να κάνουμε με μαύρη αμμουδιά σχετικά. Αλλά είναι ότι καλύτερο θα δεις στην περιοχή του νότου.
7. Το GS τα σπάει