ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

sn1per

Active Member
Περιοχή
Αθηνα
Βιντεάκι που μας λες καλό είναι "μάλλον" για τον τόπο τους ...
Όταν όμως φεύγουν και αυτοί από εκεί και έρχονται στην Ελλάδα πάνε σαν τους κανίβαλους ! Κάνουν πράγματα στον δρόμο που στην χώρα τους δεν θα τολμούσαν. Δεν κάνω διάκριση σε αυτοκίνητο ή μηχανή .

Αλλά πιστεύω όπως λέει και ο jliordos ότι δεν θα είναι όλοι έτσι.
Έτσι ακριβώς ,ο Γερμανός με την παιδία και τα γαλλικά με πιάνο σε πέντε χρόνια έχει γίνει κανίβαλος στην Ελλάδα ,όπως και αντίστροφα ο Έλληνας όταν πάει εξωτερικό είναι υπόδειγμα τρίβεις τα μάτια σου lol lol

Billy_gs

Active Member
Σύντροχε, συγγνώμη αλλά κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σου βρει λύση. Αυτή είναι η πολιτική τής χώρας που επισκέπτεσαι, να μην προσφέρει e-pass στις μοτοσυκλέτες, και δεν σε/με έβαλε κανείς να την επισκεπτείς με το ζόρι· εθελοντικά πήγες/γα εκεί.

Άρα λοιπόν, ή αποδέχεσαι αυτά που ισχύουν ή δεν πάς εκεί. "Take ir or leave it" που λένε και οι φίλοι μου οι Αμερικάνοι. Να επιλέγετε προσεκτικά πού θέλετε να πάτε.
Αν, πχ, θες πολύ να δεις την χι-ψι χώρα, ή το τάδε παγκόσμιο μνημείο, αναγκαστικά θα δεχτείς -ίσως και ανεχτείς- τα ισχύοντα εκεί. Προσωπικά, πχ, δεν θα πήγαινα ποτέ τουρκιά· εκτός εάν πήγαινα με "διαφορετικό όχημα" και όχι με μηχανή.
Έτσι από περιέργεια, για ποιο λόγο δεν θα πήγαινες ποτέ στην Τουρκία ?

klagenfurt

Active Member
Περιοχή
Piraeus
Μοτοσυκλέτα
RT1150-2003, vespa cosa -1991, vespa Rally -1972, vespa U -1953
μπηκα με αυτικινητο Βουλγαρια, απο την διαβαση κοντα στην Κομοτηνη, προχωρωντας μερικα χιλιομετρα μεσα στην Βουλγαρια , σε ενα επαρχιακο δρομο με σαμαρακια και λακουβες και ταχυτητες σε πολλα σημεια των 30 και 40χλμ...
αρχισα να προσεχω κατι μικρες πινακιδες στην ακρη του δρομου , που κατι εγραφαν για βινετα... σκεφτηκα οτι θα θελει βινετα , οταν μπεις σε εθνικη οδο και σταματησα στο πρωτο βενζιναδικο να αγορασω, κανεις δεν μιλουσε Αγγλικα και αναμεσα στα Βουλγαρικα ξεχωρισα κατι "σελ"... οποτε μολις συναντησα βενζιναδικο shell, σταματησα να βαλω βενζινη και να αγορασω βινετα(η βενζινη 1,30 τον Μαιο 2023)
πραγματι ειχε μηχανημα να αγορασεις , που ειχε και οδηγιες στα Ελληνικα... 6 ευρ για μια εβδομαδα
οταν γυρισα Ελλαδα, επεστρεψα μεσω Σοφιας και απο την εξοδο που ειναι στον Προμαχωνα.Εκει με σταματησαν δυο ενστολοι και με αψογα Ελληνικα και αρκετα ευγενικα , μου εδειξαν φωτο του αυτοκινητου και μου ειπαν οτι πρεπει να πληρωσω προστιμο επειδη κυκλοφορουσα χωρις βινετα...
τους εδειξα την βινετα που ειχα βγαλει και μου ειπαν οτι δεν την εβγαλα στα συνορα και παρανομα κυκλοφορουσα, μεχρι να την βγαλω, χωρις βινετα... το προστιμο ειναι κανονικα 150ευρ , αλλα επειδη ειχα πληρωσει βινετα θα πληρωνα 40ευρ... υπηρχε τραπαζα εκει και πηγα να πληρωσω με αποδειξεις οπως πρεπει
Οποτε να εχετε το νου σας αν πατε Βουλγαρια... εμαθα εκ των υστερων οτι μολις μπεις στα συνορα εχει μηχανημα, που πρεπει να πληρωσεις αμεσως...

jliordos

Well-Known Member
Περιοχή
Πόλη του φραπέ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA TRIPLE BLACK
μπηκα με αυτικινητο Βουλγαρια, απο την διαβαση κοντα στην Κομοτηνη, προχωρωντας μερικα χιλιομετρα μεσα στην Βουλγαρια , σε ενα επαρχιακο δρομο με σαμαρακια και λακουβες και ταχυτητες σε πολλα σημεια των 30 και 40χλμ...
αρχισα να προσεχω κατι μικρες πινακιδες στην ακρη του δρομου , που κατι εγραφαν για βινετα... σκεφτηκα οτι θα θελει βινετα , οταν μπεις σε εθνικη οδο και σταματησα στο πρωτο βενζιναδικο να αγορασω, κανεις δεν μιλουσε Αγγλικα και αναμεσα στα Βουλγαρικα ξεχωρισα κατι "σελ"... οποτε μολις συναντησα βενζιναδικο shell, σταματησα να βαλω βενζινη και να αγορασω βινετα(η βενζινη 1,30 τον Μαιο 2023)
πραγματι ειχε μηχανημα να αγορασεις , που ειχε και οδηγιες στα Ελληνικα... 6 ευρ για μια εβδομαδα
οταν γυρισα Ελλαδα, επεστρεψα μεσω Σοφιας και απο την εξοδο που ειναι στον Προμαχωνα.Εκει με σταματησαν δυο ενστολοι και με αψογα Ελληνικα και αρκετα ευγενικα , μου εδειξαν φωτο του αυτοκινητου και μου ειπαν οτι πρεπει να πληρωσω προστιμο επειδη κυκλοφορουσα χωρις βινετα...
τους εδειξα την βινετα που ειχα βγαλει και μου ειπαν οτι δεν την εβγαλα στα συνορα και παρανομα κυκλοφορουσα, μεχρι να την βγαλω, χωρις βινετα... το προστιμο ειναι κανονικα 150ευρ , αλλα επειδη ειχα πληρωσει βινετα θα πληρωνα 40ευρ... υπηρχε τραπαζα εκει και πηγα να πληρωσω με αποδειξεις οπως πρεπει
Οποτε να εχετε το νου σας αν πατε Βουλγαρια... εμαθα εκ των υστερων οτι μολις μπεις στα συνορα εχει μηχανημα, που πρεπει να πληρωσεις αμεσως...
Να σε ενημερώσω ότι το πρόστιμο για βινιέτα στη Βουλγαρία αν δεν έχεις, είναι 75 λέβα, δλδ 38 ευρώ περίπου.
Αν σου είπαν για 150 μην δίνεις σημασία δεν ισχυει.

Πλέον υπάρχουν κάμερες παντού και αν σε τσιμπήσουν χωρίς βινιέτα τότε το πρώτο αυτοκίνητο υπεύθυνο για βινιέτες που σε συναντά σε γράφει, επίσης να πω ότι δεν παίζει λάδωμα όπως παλιά γιατί σε έχει χτυπήσει στο σύστημα οπότε δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια κανένας τους.
Αυτές τις κάμερες σίγουρα τις έχετε δει σε πολλά σημεία και χωριά IMG_6866.jpeg, επίσης σίγουρα σας έχουν δει και εσάς όλους γιατί σκανάρουν όλα τα αυτοκίνητα(είναι κάμερες βινιέτας, όχι κυκλοφορίας) και οποίος δεν έχει βινιέτα κατευθείαν στέλνουν την παράβαση στο σύστημα οπότε ο πρώτος που σε σταματάει ξέρει ήδη ότι ήσουν παράνομος εκείνη την ώρα.

Επίσης σίγουρα έχει δει αυτό το σήμα IMG_6865.jpeg ειναι αυτό που σας ενημερώνει ότι οφείλετε να έχετε βινιέτα αγορασμένη που πλέον δεν κολλάς στο παρμπρίζ όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, γιατί κατά την αγορα της δηλωνετε την πινακίδα σας και αυτομάτως ενημερώνεται το σύστημα.

Τέλος να υπενθυμίσω πάλι, ότι βινιέτες ΔΕΝ υποχρεούνται οι μοτοσικλέτες. Σε όλα τα υπόλοιπα 4 τροχα είναι απαραίτητη.

Οι μοτοσικλέτες κινούνται ελεύθερα εκτός από την Βουλγαρία και στη Ρουμανία

jliordos

Well-Known Member
Περιοχή
Πόλη του φραπέ
Μοτοσυκλέτα
εμαθα εκ των υστερων οτι μολις μπεις στα συνορα εχει μηχανημα, που πρεπει να πληρωσεις αμεσως...
Σωστά.

Την βγάζεις στα πρώτα βενζινάδικα που δεν σε έχει χτυπησει η καμερα ακόμα γιατί η πρώτη καμερα είναι μετά από λίγα χιλιόμετρα.

Al Bandy

Well-Known Member
Περιοχή
Κρήτη
Μοτοσυκλέτα
R 1100 RT
Δεν μιλάω για άλλες χώρες για Ελλάδα μιλάω ,στο εξωτερικό εννοείτε ότι προσαρμόζεσαι γιατί είναι σπάνια η επίσκεψη σου ,ίσως και η μοναδική ,εδώ Ελλάδα όμως το έχεις στην καθημερινότητα σου.

Ακόμη δεν έχει e-pass για μοτοσυκλέτες? Δεν γνωρίζω το θέμα.

Al Bandy

Well-Known Member
Περιοχή
Κρήτη
Μοτοσυκλέτα
R 1100 RT
Βιντεάκι που μας λες καλό είναι "μάλλον" για τον τόπο τους ...
Όταν όμως φεύγουν και αυτοί από εκεί και έρχονται στην Ελλάδα πάνε σαν τους κανίβαλους ! Κάνουν πράγματα στον δρόμο που στην χώρα τους δεν θα τολμούσαν. Δεν κάνω διάκριση σε αυτοκίνητο ή μηχανή .

Α, γεια σουυυυυυυ! Γιατί εκεί είναι Παναγίες και εδώ στην Ελλάδα κάνουν ό,τι θέλουν? Και το αντίστροφο: γιατί οι Έλληνες εδώ κάνουν ό,τι θέλουν και μόλις πάνε εκεί είναι Παναγίες? Το έχω δει, δεν το λέω τυχαία.

Τι παθαίνουν όλοι στην Ελλάδα και γίνονται "κανίβαλοι" όπως λες? Εγώ ξέρω την απάντηση, ρητορικά ρωτάω. Σκεφτείτε το λίγο.
Για να σας βοηθήσω, υπήρχε τουριστική ιστοσελίδα πριν λίγα χρόνια (δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη) που διαφήμιζε "ελάτε στην Ελλάδα όπου όλα επιτρέπονται".
Έχω δει Άγγλο που έχει αγοράσει σπίτι και ζει εδώ, να ανοίγει το παράθυρο τού αυτοκινήτου καθώς κινείται και να πετάει την σσακούλα με τα σκουπίδια στα χωράφια.
Σού λέει έτσι το κάνουν εδώ, έτσι το βρήκε, έτσι το κάνει κι αυτός. Και ξέρει ότι κανείς δεν θα τον τιμωρήσει.

Κάτι κάνουμε λάθος, σύντροχοι! Ας προβληματιστούμε!

jliordos

Well-Known Member
Περιοχή
Πόλη του φραπέ
Μοτοσυκλέτα
Κάτι κάνουμε λάθος, σύντροχοι! Ας προβληματιστούμε!
Αναφέρομαι στην πλειοψηφία των ανθρώπων πολύ δε περισσότερο στους Έλληνες. Το λάθος είναι η έλλειψη παιδείας από 0 ηλικία που ερχόμαστε στη Γη.

Αν χρειάζεται αστυνομία για να πράττουμε οι άνθρωποι τα αυτονόητα, το παιχνίδι είναι καμμένο απο χέρι.

Αλλά μπορούμε όλοι εμείς που είμαστε δάσκαλοι στο πληκτρολόγιο να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, ώστε να γίνουμε χρήσιμοι στην κοινωνία και φιλικοί στο περιβάλλον, προσωπικά το έχω κάνει σε πολλά και συνεχίζω να το κάνω γιατί για να αλλάξει μια παλιά συνήθεια δεν είναι εύκολο, όχι ακατόρθωτο όμως, αλλά όχι εύκολο!!

Al Bandy

Well-Known Member
Περιοχή
Κρήτη
Μοτοσυκλέτα
R 1100 RT
Αναφέρομαι στην πλειοψηφία των ανθρώπων πολύ δε περισσότερο στους Έλληνες. Το λάθος είναι η έλλειψη παιδείας από 0 ηλικία που ερχόμαστε στη Γη.

Αν χρειάζεται αστυνομία για να πράττουμε οι άνθρωποι τα αυτονόητα, το παιχνίδι είναι καμμένο απο χέρι.

Αλλά μπορούμε όλοι εμείς που είμαστε δάσκαλοι στο πληκτρολόγιο να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, ώστε να γίνουμε χρήσιμοι στην κοινωνία και φιλικοί στο περιβάλλον, προσωπικά το έχω κάνει σε πολλά και συνεχίζω να το κάνω γιατί για να αλλάξει μια παλιά συνήθεια δεν είναι εύκολο, όχι ακατόρθωτο όμως, αλλά όχι εύκολο!!

Συμφωνούμε 100%. Αυτό με τον χωροφύλακα, άλλωστε, το έχω αναφέρει κι εγώ παλαιότερα. Όλα καλά, εκτός απ' "αυτό το "δάσκαλοι στο πληκτρολόγιο".
Εγώ, τουλάχιστον, για να μιλήσω για μένα, δεν είμαι δάσκαλος στο πληκτρολόγιο. Αλλά δεν θα το αναλύσω εδώ, είναι μεγάλη συζήτηση. Γι΄ αυτό άλλωστε έχω και τεράστιο πρόβλημα που ζω ανάμεσα σ' αυτό το χάλι.
Διότι, απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, με κόστος στην καθημερινότητά σου και στην ψυχική σου ηρεμία τελικά, να προσπαθείς να είσαι σωστός εσύ όταν τα πάντα είναι λάθος γύρω σου.

Γι' αυτό οι καλύτερες περίοδοι τής ζωής μου ήταν δύο, που ζούσα με τάξη και πειθαρχία:
Α). όταν ήμουν στο εξωτερικό και
Β). όταν ήμουν στον Στρατό.

Κάποια στιγμή θα ξαναφύγω· δουλεύω πάνω σ' αυτό και ελπίζω να τα καταφέρω.

jliordos

Well-Known Member
Περιοχή
Πόλη του φραπέ
Μοτοσυκλέτα
Συμφωνούμε 100%. Αυτό με τον χωροφύλακα, άλλωστε, το έχω αναφέρει κι εγώ παλαιότερα. Όλα καλά, εκτός απ' "αυτό το "δάσκαλοι στο πληκτρολόγιο".
Εγώ, τουλάχιστον, για να μιλήσω για μένα, δεν είμαι δάσκαλος στο πληκτρολόγιο.
Αναφέρομαι σε εκείνους που ζουν κυρίως πίσω από τα πληκτρολόγια και γράφουν ηθικά διδάγματα αλλά στην προσωπική ζωή και καθημερινότητα τους είναι τρύπιοι κουμπαράδες, όχι από χρήματα, αλλά από το αξιακό σύστημα που δεν ανέπτυξαν ποτέ γιατί δεν ξέρουν καν τι είναι ούτε τι σημαίνει.

Al Bandy

Well-Known Member
Περιοχή
Κρήτη
Μοτοσυκλέτα
R 1100 RT
Υπάρχουν και αυτοί, ναι· και δυστυχώς -θλιβερή διαπίστωσή μου- έχουν φτάσει να είναι οι περισσότεροι σήμερα. Παρακμή λέγεται.

Fro(g)y

Well-Known Member
Περιοχή
Ηλιούπολη - Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
BMW F800 GS ADV
Απλοποιήστε τις διελεύσεις των συνόρων!!! Ταπεινή μου άποψη. Η σύγχρονη τεχνολογία στην εποχή μας, εγγυάται μεγάλο ποσοστό ασφάλειας για παράνομη διακίνηση έμψυχου δυναμικού και άψυχου υλικού, επιπλέον συμβάλει και στην ελάττωση της διαφθορά των αρμόδιων φορέων !!! Φανερά παραδείγματα οι περισσότερες χώρες τις κεντρικής Ευρώπης, που ενώ ''σφάχτηκαν'' τουλάχιστον πρόσφατα σε δύο παγκόσμιους πολέμους και όχι μόνον, επιτρέπουν ελεύθερα τις μετακινήσεις, εκτός βέβαια αν προκύψει κάποιο πρόβλημα το οποίο επιλύεται με στοχευμένες και όχι γενικές ενέργειες!!! good morningnice day ΚΟΥΑΞ!!! ΚΟΥΑΞ!!!

Υστ. Τσ!!! Τσ!!! Είδες άμα ο άνθρωπος πίνει ήσυχα το καφεδάκι του παραλιακά στο χωριό, γίνεται ''κοινωνός'' διάφορων προχωρημένων και διαφορετικών ιδεών!!! coffeeshow teeth

jliordos

Well-Known Member
Περιοχή
Πόλη του φραπέ
Μοτοσυκλέτα
Υστ. Τσ!!! Τσ!!! Είδες άμα ο άνθρωπος πίνει ήσυχα το καφεδάκι του παραλιακά στο χωριό, γίνεται ''κοινωνός'' διάφορων προχωρημένων και διαφορετικών ιδεών!!! coffeeshow teeth
Μετά τις 18 του μήνα θα πιούμε μαζί καφεδάκι μπας και γίνω ο ίδιος κοινωνός. Θα μου μάθεις τα βατραχομυστικά σου

prioxxx

Active Member
Περιοχή
Patra
Μοτοσυκλέτα
GS 800
Μιας κ διάβασα πιο πριν σχόλια σχετικά με μηχανές που μπαίνουν σφήνα στο μπροστινό αυτοκίνητο , να πω ότι κ γω το ίδιο έκανα πολλές φορές . Μάλιστα από κάποιους τα άκουσα κ έκανα ότι δεν ακούω . Μου κακοφάνηκε (λογικό είναι) και πλέον σταματάω στα πρωτα αυτοκίνητα πριν τοκ σταθμό κ ρωτάω αν θέλουν να με αφήσουν . Με αφήνουν πάντα , οποτε σταμάτησα να τρώω κ το κράξιμο