μπηκα με αυτικινητο Βουλγαρια, απο την διαβαση κοντα στην Κομοτηνη, προχωρωντας μερικα χιλιομετρα μεσα στην Βουλγαρια , σε ενα επαρχιακο δρομο με σαμαρακια και λακουβες και ταχυτητες σε πολλα σημεια των 30 και 40χλμ...
αρχισα να προσεχω κατι μικρες πινακιδες στην ακρη του δρομου , που κατι εγραφαν για βινετα... σκεφτηκα οτι θα θελει βινετα , οταν μπεις σε εθνικη οδο και σταματησα στο πρωτο βενζιναδικο να αγορασω, κανεις δεν μιλουσε Αγγλικα και αναμεσα στα Βουλγαρικα ξεχωρισα κατι "σελ"... οποτε μολις συναντησα βενζιναδικο shell, σταματησα να βαλω βενζινη και να αγορασω βινετα(η βενζινη 1,30 τον Μαιο 2023)
πραγματι ειχε μηχανημα να αγορασεις , που ειχε και οδηγιες στα Ελληνικα... 6 ευρ για μια εβδομαδα
οταν γυρισα Ελλαδα, επεστρεψα μεσω Σοφιας και απο την εξοδο που ειναι στον Προμαχωνα.Εκει με σταματησαν δυο ενστολοι και με αψογα Ελληνικα και αρκετα ευγενικα , μου εδειξαν φωτο του αυτοκινητου και μου ειπαν οτι πρεπει να πληρωσω προστιμο επειδη κυκλοφορουσα χωρις βινετα...
τους εδειξα την βινετα που ειχα βγαλει και μου ειπαν οτι δεν την εβγαλα στα συνορα και παρανομα κυκλοφορουσα, μεχρι να την βγαλω, χωρις βινετα... το προστιμο ειναι κανονικα 150ευρ , αλλα επειδη ειχα πληρωσει βινετα θα πληρωνα 40ευρ... υπηρχε τραπαζα εκει και πηγα να πληρωσω με αποδειξεις οπως πρεπει
Οποτε να εχετε το νου σας αν πατε Βουλγαρια... εμαθα εκ των υστερων οτι μολις μπεις στα συνορα εχει μηχανημα, που πρεπει να πληρωσεις αμεσως...