Αναζήτηση Adventure Καλοκαιρινού Jacket

tamanaco

Well-Known Member
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
R1200GSA
Το klim induction;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Billy_gs

Member
ωωωωπππππαααα... γιατί ήλπιζα κάποιος να προτείνει το dakar... εγώ έχω ήδη ένα Klim 3 εποχών και είναι η μάρκα που μου ταιριάζει και μου καθέται κουτί συγκριτικά με τις υπόλοιπες... τώρα το πρόβλημα είναι η τιμή γενικά σε αυτή την μάρκα. Το dakar στην τιμή μου κάνει. Προστασίες για να βάλω από μέσα έχω και μάλιστα level 2. Το δοκίμασα και μου κάθεται όμορφα.
Οι φοβίες μου έχουν να κάνουν με το κατά πόσο καλοκαιρινό είναι... και επίσης με το κατά πόσο αντοχής είναι το ύφασμα που έχει σε περίπτωση πτώσης σε άσφαλτο. Γιατί η klim το δίνει για off road χρήση χωρίς κάποια επιπλέον ενίσχυση στα σημεία επαφής και τριβής.
Έχεις προσωπική εμπειρία?
Το θέμα στολή το έχω εξαντλήσει στο έπακρο και ότι αναφέρω είναι από προσωπική εμπειρία και μόνο. Έχοντας όλες τις rallye απο την 2 μέχρι και τις τωρινές rallye Pro και rallye GTX, θα πω πως είναι μία στολή σίγουρα υπερτιμημένη και στα λεφτά της παίρνεις σαφώς πολύ καλυτερα ρούχα. Παρόλα τις παίρνω καθαρά κ μόνο γιατί μου αρέσουν αισθητικά!
Επίσης θα συμφωνήσω στο ότι η rallye δεν είναι για μεγάλες ζέστες. Eίναι χοντρό ρούχο για Αύγουστο και 40αρια. Όπως επίσης δεν κάνει και για χειμερινά ταξίδια εκτός και αν δεν έχεις πρόβλημα να σταματάς για αδιάβροχα, εγώ πχ δεν θέλω. Γενικά τη φοράω σε μικρές βόλτες με την έννοια του οτι σ ένα μεγάλο ταξίδι δεν θέλω να κουβαλάω έξτρα ζακέτες, αδιάβροχα κλπ. Είμαι υπέρ του 1 layer
Από εκεί και πέρα έχω μεγάλη εκτίμηση στην KLIM, ότι και να πάρεις από αυτήν την εταιρία πραγματικά..δεν χάνεις. (Πρόσφατα έστειλα email για χειμερινά γάντια της KLIM μετά από 2 χρόνια χρήσης διότι άνοιξε μια ραφή και μπήκε νερό και απάντησαν θετικά πως τα αντικαθιστούν χωρίς δεύτερη κουβέντα)
Έχοντας λοιπόν και την Dakar και την Βaja S4 που είναι σχεδόν διάτρητη, θα πω ότι η Dakar έχει λίγο διαφορετική γραμμή από ότι τα υπόλοιπα ρούχα της συγκεκριμένης εταιρίας, δεν είναι τόσο "τσουβάλι". Έχει σαφώς πιο χωμάτινο χαρακτήρα, αρκετές τσέπες όπως και την επιλογή του παντελονιού για μπότα είτε από μέσα είτε ή απ΄έξω. Πολύ πιο τεχνικό ρούχο, υψηλής αντοχής, καλύτερο σύστημα εξαερισμού, δεν είναι ακριβή και αν θες αφαιρείς τις προστασίες, βάζεις θώρακα και πας και για enduro.

jliordos

Well-Known Member
Περιοχή
Πόλη του φραπέ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA TRIPLE BLACK
Όλα είναι υποκειμενικά στο θέμα ρούχων. Γιε παράδειγμα είχα την rally 3 την οποία φορούσα όλες τις εποχές εκτός το καλοκαίρι.

Για καλοκαίρι πάντως έχω ένα Dainese full διάτρητο, αυτό ναι το λες καλοκαιρινό.
Για παράδειγμα το airflow της bmw για εμένα δεν κάνει για καλοκαιρινό ας το πουλάει για τέτοιο

takis ninja

Well-Known Member
Περιοχή
Mελίσσια
Μοτοσυκλέτα
GS1200LC 14 Adv
GS-1200R 09 Adv
zx 1100 ninja
XRV 650 africa Twin HRC
GSXR 1100
GPz 900 R ninja
GPz 550 καρχαριας
MBX 50
Επίσης να συμπληρώσω ότι το καλύτερο καλοκαιρινό μπουφάν είναι αυτοκίνητο με air codition

Εννοείται για Ιούλιο Αύγουστο.....

gs1100n

Well-Known Member
Περιοχή
ATHENS
Μοτοσυκλέτα
R 1100 GS '94
Καλοκαίρι μέσα στη πόλη κέντρο σταματα ξεκινα με ταχύτητες πολυ μικρες κτλ οτι και να βάλεις θα σκάσεις...
Μόνη λύση ισοθερμικό απο μέσα μακρυμάνικο της klim aggressor -1 κ από πάνω ενα διάτρητο μπουφάν Dainese πχ...
Για ταξίδια ή ανοιχτούς δρόμους νε συνεχόμενη ταχύτητα χωρίς σταματα ξεκινα χρειάζεσαι κάτι που να ΜΗΝ ειναι φουλ διάτρητο αρκεί να φοράς το ανωτέρω ισοθερμικό...