SOS ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΚ.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Οδικό δίκτυο' που ξεκίνησε από το μέλος ntlaw, στις 1 Νοεμβρίου 2017.

 1. ntlaw
  On

  ntlaw Well-Known Member

  Εγγραφή:
  30 Δεκεμβρίου 2013
  Μηνύματα:
  4.788
  Περιοχή:
  ΑΘΗΝΑ
  Μοτοσυκλέτα:
  R1150GS ADV
  Επίκεινται αλλαγές στον ΚΟΚ (κρατάμε μερικές επιφυλάξεις μέχρι να ψηφισθεί το νομοσχέδιο) που θα έχουν περίπου ως εξής :

  1.) Μείωση 40% σε όλα τα πρόστιμα αλλά και τριπλάσια προσαύξηση, ανάλογα με το εισόδημα του κάθε οδηγού.
  2.) Η χρήση κινητού, η έλλειψη κράνους και ζώνης ασφαλείας, η στάθμευση σε ράμπες ή η παρεμπόδιση της διάβασης των ατόμων με αναπηρία και η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης στους αυτοκινητοδρόμους τιμωρείται με 60 ημέρες αφαίρεση άδειας ικανότητας οδηγού και των πινακίδων του οχήματος. Αν υπάρχει υποτροπή τότε προβλέπεται αφαίρεση και επανεξέταση της άδειας οδήγησης.
  3.) Για φορτηγά που προσπερνούν μέσω της δεξιάς λωρίδας προβλέπεται αφαίρεση οδήγησης για 30 ημέρες.
  Αυτό ισχύει γιά παράβαση την πρώτη φορά. Εάν η παράβαση επαναληφθεί αφαιρείται το δίπλωμα και οι πινακίδες του οχήματος γιά 60 ημέρες.
  4.) Ο νέος νόμος ταξινομεί τις παραβάσεις του ΚΟΚ σε τρεις κατηγορίες: στις χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας. Η διαβάθμιση θα γίνει μετά από εισήγηση της επιτροπής Οδικής Ασφάλειας. Προβλέπονται επίσης και δύο πρόσθετες κατηγορίες: της πολύ υψηλής συχνότητας και τις αντικοινωνικής συμπεριφοράς.
  Και στις δύο θα αφαιρείται η άδεια οδήγησης για 60 ημέρες.
  5.) Από την κατηγορία της επιβολής προστίμων με εισοδηματικά κριτήρια εξαιρούνται μία σειρά από σοβαρές παραβάσεις όπως η κατανάλωση αλκοόλ, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, οι διατάξεις για τον τρόπο προσπέρασης οχημάτων, κλπ.
  6.) Ο νέος νόμος δίνει την δυνατότητα αύξησης του ορίου ταχύτητας από τα 130 χιλιόμετρα στα 150 χιλιόμετρα μετά από μελέτη και έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
  7.) Απαγορεύσεις τίθενται για τις τετράτροχες μοτοσυκλέτες (γουρούνες) όπου απαγορεύεται η χρήση τους στο οδικό δίκτυο της χώρας.
  8.) Για τα εισαγόμενα αυτοκίνητα, θεσπίζονται μηχανισμοί ελέγχου, με στόχο την καταπολέμηση των παράνομων κυκλωμάτων με συγκεκριμένες βεβαιώσεις που πλέον θα παρέχονται με ηλεκτρονικό τρόπο. Τέτοιες βεβαιώσεις είναι η έγκριση τύπου με την οποία ταξινομήθηκε ένα αυτοκίνητο, ημερομηνία ταξινόμησης, βεβαίωση από επίσημους αντιπροσώπους σχετικά με ποιες ανακλήσεις έχουν γίνει, βεβαίωση του ΚΤΕΟ της χώρας προέλευσης κ.α. Θα χρειάζεται ακόμη και υπεύθυνη δήλωση του αγοραστή πως έχει λάβει υπόψη τα προαναφερθέντα στοιχεία.
  9.) Ο εισαγωγέας θα αποζημιώνει πλήρως τον αγοραστή αν διαπιστωθεί πως η άδεια κυκλοφορίας δεν αντιστοιχεί στα πραγματικά στοιχεία του αυτοκινήτου πχ σε περίπτωση πειραγμένου κοντέρ.
  10.) Ρυθμίσεις προβλέπονται και στην οδική συμπεριφορά των οδηγών ποδηλάτων, για τη σήμανση των οδών,τη φωτεινή σηματοδότηση για τους ποδηλάτες, κ.α.
  11.) Γίνονται πιο αυστηρά τα κριτήρια για τους οδηγούς που μεταφέρουν μαθητές. Στο εξής μπαίνουν όρια ηλικίας τα 55 έτη για οδηγούς λεωφορείων που μπορεί να παραταθεί μέχρι τα 65, εφόσον κατά πενταετία υπάρχουν εξετάσεις για οδική συμπεριφορά και υγεία.
  12.) Οδηγοί που έχουν συμπληρώσει τα 75 έτη θα υποχρεώνονται, ανά πενταετία, σε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς και δεν θα έχουμε μόνο τις ιατρικές βεβαιώσεις όπως σήμερα.
  13.) Κάθε πινακίδα οχήματος που αφαιρείται καταχωρείται μηχανογραφικά στο αρχείο, στο οποίο τηρούνται τα στοιχεία όλων των οχημάτων της οικείας οργανικής μονάδας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
  14.) Σε ότι αφορά τα οχήματα που είναι σε ακινησία μετά την πάροδο 2 ετών, η αρμόδια ΔΟΥ προβαίνει σε καταστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας.
   
  Last edited: 1 Νοεμβρίου 2017
  kostas, Yaba, orestisT and 9 others like this.
 2. Papadopaidi
  Offline

  Papadopaidi Well-Known Member

  Εγγραφή:
  29 Δεκεμβρίου 2013
  Μηνύματα:
  14.394
  Περιοχή:
  Patras
  Μοτοσυκλέτα:
  R1150GS '00 (ABS)
 3. VAGGOS
  Offline

  VAGGOS Well-Known Member

  Εγγραφή:
  30 Δεκεμβρίου 2013
  Μηνύματα:
  1.968
  Περιοχή:
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  Μοτοσυκλέτα:
  BMW R 1150 GS
  Δεν συμφωνώ με το νούμερο 1 & 14.


  Για ολα τα υπόλοιπα, πολύ καλά θα κάνουν.
   
 4. Yaba
  Offline

  Yaba New Member

  Εγγραφή:
  13 Σεπτεμβρίου 2015
  Μηνύματα:
  119
  Περιοχή:
  Μάλια Ηρακλείου Κρήτης
  Μοτοσυκλέτα:
  Gs f800
  Ευχαριστούμε για την ενημέρωση...!!!
   
 5. kostas
  Offline

  kostas Well-Known Member

  Εγγραφή:
  30 Δεκεμβρίου 2013
  Μηνύματα:
  3.299
  Περιοχή:
  Ορεστιάδα
  Μοτοσυκλέτα:
  R1200GS
  Vespa lx
  Κάποιες παραβάσεις όπως θανατηφόρο από αλκοόλ/ουσίες/κινητό με αφαίρεση αδειας για κάποια έτη η ακόμα και μόνιμη με δυνατότητα να ξαναβγεί δίπλωμα έπειτα από επανεξέταση.
  Επίσης το ίδιο για παράβαση κόκκινου.

  Δεν είναι μόνο το χρηματικό η ζωή δεν κοστολογείται.


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
 6. giamar
  On

  giamar Well-Known Member

  Εγγραφή:
  21 Ιανουαρίου 2016
  Μηνύματα:
  1.548
  Περιοχή:
  Κατερινη
  Μοτοσυκλέτα:
  R 1200 GS

  Astrea 100
  Αυτο το 1, πως ειναι εφικτο;
  Εννοω το β'σκελος που λεει οτι θα τριπλασιαζεται το προστιμο ,αναλογα με το εισοδημα .
  Δηλαδη θα βεβαιωνεται η παραβαση και μετα απο ποσο καιρο θα ξερεις τι θα πληρωσεις ακριβως;
   
 7. koncha1981
  Offline

  koncha1981 Member

  Εγγραφή:
  8 Ιανουαρίου 2014
  Μηνύματα:
  323
  Περιοχή:
  ΝΙΚΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  Μοτοσυκλέτα:
  BMW 1200GS ADV 2013
  Λογικά οι τρόποι είναι δύο. Η τροχαία αποκτά πρόσβαση στο taxisnet οπότε μπορεί να δει το εισόδημα ( δεν νομίζω πως θα γίνει) και ο άλλος βεβαιώνεται ένα πρόστιμο από τροχαία και κάποιο από την εφορία
   
 8. Al Bandy
  On

  Al Bandy Well-Known Member

  Εγγραφή:
  31 Δεκεμβρίου 2013
  Μηνύματα:
  3.110
  Περιοχή:
  Κρήτη
  Μοτοσυκλέτα:
  R 1100 RT
  Όλα πολύ σωστά* αλλά δεν πρόκειται να εφαρμοστούν! Αυτά τουλάχιστον με τα πρόστιμα ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ! Δεν υπάρχει ποιος να τα εφαρμόσει. Εδώ θα είμαστε να το ξανασυζητήσουμε. Τα γραπτά μένουν.

  *Ακόμη και το Νο 1 που διαφωνούν κάποιοι είναι σωστό και θα εξηγήσω άλλη φορά γιατί μια και το έζησα στο εξωτερικό και το ξέρω. Μην βιάζεστε να το κρίνετε.
   
  Last edited: 1 Νοεμβρίου 2017
 9. ntlaw
  On

  ntlaw Well-Known Member

  Εγγραφή:
  30 Δεκεμβρίου 2013
  Μηνύματα:
  4.788
  Περιοχή:
  ΑΘΗΝΑ
  Μοτοσυκλέτα:
  R1150GS ADV
  Στα 130 χλμ/ωρα θα παραμείνει τελικά το όριο ταχύτητας.

  [​IMG]
  Στα 130 χιλιόμετρα ανά ώρα θα παραμείνει το όριο ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

  Όπως εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός, οι ειδικοί παρουσίασαν στοιχεία για την οδική ασφάλεια, τα οποία αποδείκνυαν πως η εξαγγελία του υπουργείου για αύξηση του ορίου ταχύτητας στα 150 χλμ/ώρα μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα είχε.

  «Ήταν μια εισήγηση που τέθηκε στη διαβούλευση από τους ειδικούς. Μας έφεραν τα επιχειρήματά τους και αποσύρθηκε. Δεν έχουμε δογματισμούς, θα μείνει στο όριο των 130χλμ/ώρα» δήλωσε σχετικά ο κ. Σπίρτζης.

  Θυμίζουμε πως από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόταση Σπίρτζη για αύξηση του ορίου ταχύτητας, συγκοινωνιολόγοι είχαν εκφράσει τις αντιθέσεις τους για το γεγονός αυτό, λέγοντας πως κάθε αύξηση των ορίων ταχύτητας, αυξάνει το βαθμό επικινδυνότητας για σοβαρά τροχαία ατυχήματα και τον αριθμό των θυμάτων.
  Τα ευρωπαϊκά παραδείγματα

  Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης εφαρμόζεται το όριο που έχει και η Ελλάδα, τα 130 χιλιόμετρα ανά ώρα. Μικρότερο είναι το όριο (120χλμ/ώρα) σε Βέλγιο, Ελβετία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Φινλανδία, ενώ Βουλγαρία και Πολωνία έχουν το μεγαλύτερο όριο, στα 140 χιλιόμετρα ανά ώρα.

  Τα μικρότερα όρια ταχύτητας εφαρμόζονται στη Λετονία με 90 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ ακολουθούν Κύπρος και Νορβηγία με 100 χλμ/ώρα.

  Η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν υπάρχει καθορισμένο όριο ταχύτητας είναι η Γερμανία, ωστόσο εκεί ο νόμος ορίζει ως «προτεινόμενη ανώτερη ταχύτητα τα 130 χλμ/ώρα».
   
  Papadopaidi likes this.

Μοιραστείτε τη σελίδα

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

Free JavaScript from