Πάλι τα ίδια με τα τέλη κυκλοφορίας.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Απαραίτητα έγγραφα' που ξεκίνησε από το μέλος ntlaw, στις 26 Ιανουαρίου 2018.

 1. ntlaw
  Offline

  ntlaw Well-Known Member

  Εγγραφή:
  30 Δεκεμβρίου 2013
  Μηνύματα:
  5.187
  Περιοχή:
  ΑΘΗΝΑ
  Μοτοσυκλέτα:
  R1150GS ADV
  Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.......

  Πάλι θα μας κάνουν το .....χατήρι και τη διευκόλυνση να μας τ' αρπάξει πάλι το δημόσιο.

  Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

  Τη δυνατότητα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους, καταθέτοντας στις αρμόδιες εφορίες τις πινακίδες κυκλοφορίας, να τα επανακυκλοφορήσουν εντός του 2018.

  Μέχρι και τον Απρίλιο το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να φέρει σχετική διάταξη όπου θα επιτρέψει στους οδηγούς να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας πληρώνοντας έναντι τμήμα των τελών κυκλοφορίας του 2018.

  Έτσι:

  • Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας εντός μηνός καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  • Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών καταβάλλονται τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας
  • Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος του 2017, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους, συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.
  Για παράδειγμα: Επιβατικό Ι.Χ. 1.000 κ. εκ. έχει ετήσια τέλη κυκλοφορίας είναι 120 ευρώ. Έστω ότι φορολογούμενος αιτείται άρσης ακινησίας στις 28 Ιουνίου 2018: Για ένα μήνα τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται ως εξής: 120 x (2/12) = 20 ευρώ. Για τρεις μήνες τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας είναι 120 x (4/12) = 40 ευρώ.

  Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ανέφερε ότι από το Πάσχα θα υπάρξει ρύθμιση ώστε οι ιδιοκτήτες οχημάτων να μπορούν να πάρουν πινακίδες έστω και για ένα μήνα. Για τα ανασφάλιστα οχήματα η κ. Παπανάτσιου υπογράμμισε ότι θα υπάρξει ηλεκτρονικός έλεγχος των Ι.Χ.

  Να σημειωθεί ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει να στείλει νέα ειδοποιητήρια προς οδηγούς με ανασφάλιστα οχήματα τον Φεβρουαρίου, συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά για την εξάλειψη του φαινομένου των αυτοκινήτων που δεν φέρουν κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων.
  πηγη in.gr  δείτε και
  http://www.gsmotoclub.gr/threads/Τέλη-κυκλοφορίας-με-το-μήνα-παραδείγματα.9970/
   
  giamar and makis67 like this.
 2. Michalis83
  Offline

  Michalis83

  Εγγραφή:
  7 Μαϊου 2017
  Μηνύματα:
  76
  Περιοχή:
  Καβάλα
  Μοτοσυκλέτα:
  BMW F800GS
  Το θέμα είναι να αρχίσουν να γίνονται έλεγχοι σωστοί και μόνιμοι για ασφάλειες, τέλη, κράνος κλπ κλπ... όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς θέμα του να μπει παραδάκι στα ταμεία.
   
  pimenas and giamar like this.

Μοιραστείτε τη σελίδα

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

Free JavaScript from